Ministarka: Mogući jedino pečati Carine Kosova

Izvor: Blic, 15.Avg.2011, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka: Mogući jedino pečati Carine Kosova

Ministarka za trgovinu i industriju Kosova Mimoza Kusari-Ljilja rekla je danas da će se na prelazima sa Srbijom koristiti jedino pečati sa oznakama kosovske carine.

"Jedini pečati koji će se koristiti na graničnim prelazima su oni sa oznakom Carine Kosovo", izjavila je ona za KiM Radio iz Čaglavice.

Ljiljova je ukazala da takav predlog nije prihvatljiv za kosovsku stranu. Ona je ocenila da je bilo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << planu da se o carinskim pečatima razgovara na samom startu pregovaračkog procesa u martu, ali da je beogradski tim "zakomplikovao situaciju i doveo do današnjeg stanja na terenu".

Staviljeci je rekao da su pečat na kojem piše samo "Carine Kosova" priznale sve države Evropske unije i druge evropske zemlje, sem Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Pečati su bili najlakši za diskusiju, međutim, beogradska strana je iskomplikovala situaciju. Sada je svaki predlog neprihvatljiv za kosovsku stranu. Pečati carine Kosova su jedini pečati koji će biti na graničnim prelazima Kosova", kazala je Ljiljova.

Portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci izjavio je danas da na njihovom pečatu nikada nije ni pisalo "Carina Republike Kosovo".

U Prištini ističu da je uvoz robe poreklom iz Srbije u potpunosti zaustavljen i zabranjen i da je u velikoj meri onemogućeno da ona ilegalnim putevima ulazi na Kosovo.

Istovremeno, prema istraživanjima koje je izvršilo Udruženje preduzetnika Kosova, za 20 odsto je povećana proizvodnja i prodaja domaćih proizvoda, dok se roba koje se do sada uvozila iz Srbije sada uvozi iz susednih zemalja i država regiona.

Povezane vesti: Redžepi: Kosovska carina na Jarinju i Brnjaku od septembra Jovanović: Razgovor o severu ne prejudicira konačan status KiM Redžepi: Nedovoljna saradnja Euleksa i kosovske policije Ivanović: Albanci ugrožavaju Srbe, a ne obrnuto Sednica SB UN o Kosovu 29. avgusta

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Natpis na pečatima - Carina Kosova

Izvor: S media, 15.Avg.2011

Na kosovskim carinskim pečatima nikada nije stajala oznaka "Carina Republike Kosovo", već samo Carina Kosova, izjavio Adriatik Staviljeci. ..Portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci izjavio je danas da na njihovom pečatu nikada nije ni pisalo "Carina Republike Kosovo"...Kako prenose prištinski...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.