Ivanović: Ne smemo dozovoliti da 17. mart izbledi

Izvor: Glas javnosti, 17.Mar.2012, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Ne smemo dozovoliti da 17. mart izbledi

BEOGRAD - Državni sekretar za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da Srbija ne sme da dopusti da katastrofalne posledice nasilja koje je zahvatilo Kosovo na današnji dan pre osam godina izblede, iako bi to mnogima odgovaralo.

"Nažalost mislim da mnogima u međunarodnoj zajednici blede efekti 17. marta koji su bili katastrofalni po Srbe koji žive u pokrajini, i po one koji su se iselili, jer to ubija želju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za povratkom", kazao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, u periodu posle 2004. godine bilo je mnogo obećanja, ali nisu pronađeni ni inspiratori ni organizatori već je "ceh platilo nekoliko direktnih učesnika".

"Predstavnici međunarodne zajednice najčešće na naša direktna pitanja o istrazi izbegavaju odgovor i nastoje da vreme učini da se sve zaboravi", kazao je Ivanović.

On je ocenio da strani predstavnici mogu tako da se ponašaju, ali ne i žrtve ili predstavnici Srbije koji zto uvek pitanje martovoskog nasilja ističu u prvi plan.

"Moramo isticati ne samo martovsko nasilje već i ubistvo žetelaca u Starom Grackom, putnika iz autobusa u Livadicama, porodice Stolić u Obiliću, dece u Goraždevcu - zločine koji su zajedno sa 17. martom obeležili i formirali koncept delovanja i način razmišljanja ljudi u međunarodnoj zajednici prema etnički motivisanim zločinima", kazao je državni sekretar.

Ivanović je podsetio da izostanak presude nije dobar metod jer po doktrini uvaženoj na Zapadu, ako neko nije kažnjen, on se atuomatski smatra ohrabrenim da to ponovi.

Sankcionisanje organizatora, inspiratora, počinilaca najbolji je način da se spreči novi 17. mart, koji više nego sigurno nije bio spontan, kazao je Ivanović.

Za martovsko nasilje na Kosovu koje se desilo 2004. godine 14 osoba je proglašeno krivim, a jedna je oslobođena, u okviru devet predmeta na kojima su sudije Euleksa radile.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović: Ne smemo dozvoliti da 17. mart izbledi

Izvor: Blic, 17.Mar.2012

Državni sekretar za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da Srbija ne sme da dopusti da katastrofalne posledice nasilja koje je zahvatilo Kosovo na današnji dan pre osam godina izblede, iako bi to mnogima odgovaralo. .."Na žalost mislim da mnogima u međunarodnoj zajednici blede efekti 17....

Nastavak na Blic...

Mnogima u međunarodnoj zajednici blede efekti 17. marta

Izvor: Beta Video, 17.Mar.2012

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović: Mnogima u međunarodnoj zajednici blede efekti 17. marta (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Sedamnaesti mart ne sme da izbledi

Izvor: Beta, 17.Mar.2012

BEOGRAD, 17. marta 2012. (Beta) - Državni sekretar za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da Srbija ne sme da dopusti da katastrofalne posledice nasilja koje je zahvatilo Kosovo na pre osam godina iz.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.