Doris Pak: Referendum će odmoći Srbiji

Izvor: Glas javnosti, 29.Jan.2012, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doris Pak: Referendum će odmoći Srbiji

NOVI SAD - Poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak ocenila je da će održavanje referenduma u srpskim opštinama na severu Kosova imati negativne posledice po evropske integracije Srbije.

Pakova je za današnji novosadski Dnevnik kazala da se na terenu ne vide rezultati dijaloga Prištine i Beograda, što je preduslov da Srbija dobije status kandidata za Evropsku uniju. "Na žalost, u ovom trenutku ne vidim da se u međuvremenu išta promenilo", kazala je Doris Pak, koja je podržala >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Rezoluciju Evropskog parlamenta kojom se od Evropskog saveta traži da u martu podrži kandidaturu Srbije. Prema njenim rečima, od Beograda se u ovom momentu očekuje samo potvrda dobre volje u odnosima sa Kosovom. "Svi, ipak, treba da imaju na umu da je razlaz Kosova sa Srbijom direktna posledica aparthejda koji je režim Slobodana Miloševića provodio na Kosovu. A to ja dobro znam, jer sam tih godina redovno tamo boravila", navela je Doris Pak.

Aha evo još poznatih antisrpskih likova, koji savetuju Vladu Srbije da se umeša i spreči referendum na severu KiM. Ako taj referendum "nema nikakvo pravno dejstvo" i EU i Albanci ga nameravaju ignorisati, otkud onda tolika zabrinutost ovih likova. Valjda shvataju da to nije sasvim tako, i da tu i te kako može nastati neprijatno pravno dejstvo u predstojećim pregovorima. Zato valjda ovaj belosvetski proalbanski lobi urla i preti da se taj referendum spreči. Srbija mora izdržati pritiske i ne mešati se u održavanje referenduma na severu KiM. Ako Srbija nešto odluči da spreči ovaj referendum, onda treba odmah da prizna nezavisnost KiM. Onda nema razloga za dalju raspravu. KiM je onda i konačno predato Albancima u zamenu za kandidaturu u EU.

Pa gospodjo Doris Pak posto ste tamo boravili u "ono vreme" verovatno znate sta su Albanci radili sa Srbima! Spominjete Milosevica koji je na "demokratski nacin" uklonjen sa planete i kako je njegov rezim bio zao prema Albancima. Iz tog razloga kaznjavate Srbe i otimate im 14% teritorije i ako na jednom delu zive iskljucivo Srbi?!?! Tim Srbima zabranjujete da izadju na referendum i izjasne se hoce li da zive u Srbiji ili nepriznatoj drzavi Kosovo u kojoj vladaju dzelati koji su ubijali Srbe, Ruse i ostale cije su organe trebali i prodavali za debelu lovu. Posto kazete da ste u "ono vreme" bili na Kosovu mozda znate i vi nesto o tome? Ali sigurno ne znate, jer vi ste samo gledali sta Srbi rade. Sada pretite Srbiji zbog referenduma koji se odrzava na Kosovu a Kosovo ne smatrate Srbijom. Jeste li vi gospodjo Doris Pak sigurni da vam gornji sprat funkcionira? Savetujem vam da hitno idete lekaru.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Referendum će odmoći Srbiji

Izvor: Beta, 29.Jan.2012

NOVI SAD, 29. janjara 2012. (Beta) - Poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak ocenila je da će održavanje referenduma u srpskim opštinama na severu Kosova imati negativne posledice po evropske integracije Srbi.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.