DS traži izveštaj o obnovi Obrenovca

Izvor: Studio B, 17.Sep.2014, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži izveštaj o obnovi Obrenovca

Odbornička grupa DS podnela je danas u Skupštini grada Beograda zahtev kojim traži da gradska vlast dostavi izveštaj o obnovi Obrenovca, koji je pretrpeo veliku štetu tokom majskih poplava.

Šef odborničke grupe DS Balša Božović rekao je da su demokrate nekoliko puta podnosile sličan zahtev jer sumnjaju da je "obnova doživela fijasko i da mnogi građani neće prezimeti zimu u svojim domovima".

"Ceo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ovaj posao ne ide u željenom pravcu", rekao je Božović novinarima i ocenio da obnova ne ide po planu i da nije jasno zašto predsednik opštine Miroslav Čučković govori da je u Obrenovcu sve u redu i da obnova ide po planu.

On tvrdi da trećina građana koji su pretrpeli štetu u poplavama nije dobila nikakvu pomoć, da gradska i republička vlast nisu obnovili niti završili nijedan nasip u Obrenovcu, da 3.000 građana te opštine nije dobilo ni dinar, baš kao ni 2.000 malih preduzetnika u toj opštini.

Božović je kritikovao i direktora vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marka Blagojevića, za koga demokrate smatraju da nije dovoljno stručan za posao koji mu je poveren jer se prvi put susreće sa takvim i sličnim problemima.

Božović je upitao i zašto gradonačelnik i nadležne institucije nisu dostavili izveštaj o obnovi koji je predsednik Skupštine opštine Obrenovac Željko Jovetić više puta zatražio.

Jovetić tvrdi da relevantne institucije u zemlji, poput Srbijavoda, Beogradvoda, Grada i izvršnih opštinskih organa nisu dostavile izveštaje o poplavama i o obnovi.

On je rekao da će DS nastaviti da postavlja pitanja i da će danas ponovo predati zaključke i tražiti konkretnu pomoć za sve grupe koje su potpuno nezaštićene.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

DS i SNS o obnovi Obrenovca

Izvor: RTS, 17.Sep.2014

Odbornička grupa DS-a podnela je u Skupštini Grada Beograda zahtev kojim traži da gradska vlast dostavi izveštaj o obnovi Obrenovca. Šef odborničke grupe SNS-a Aleksandar Jovičić ističe da nijedna porodica neće dočekati zimu bez krova nad glavom...Šef odborničke grupe DS-a Balša Božović...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.