Brnabić: Iza štrajka u Fijatu stoji politički interes

Izvor: Blic, 17.Jul.2017, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Iza štrajka u Fijatu stoji politički interes

Premijerka Ana Branić izjavila je večeras, povodom štrajka u "FCA Srbija", da veruje da je u pitanju "ozbiljna loša namera" i da iza toga stoji politički interes.

- Mislim da iza ovoga stoji politički interes i da su radnici izmanipulisani - rekla je Brnabićeva za RTS.

Ona je odbacila tvrdnje predsednika štrajkačkog odbora da Vlada Srbije ne komunicira sa njima.

- Mi smo u to ušli najiskrenije, da se nađemo štrajkačkom odboru i radnicima i da pronađemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rešenje, koje bi bilo pobeda za sve nas. Mi to nismo uspeli da nađemo - rekla je premijerka za RTS.

Ona je dodala da nova vlada, od kada je izabrana, radi na rešavanju problema štrajka u Fijatu, navodeći da je imala stalnu komunikaciju sa predstavnicima štrajkačkog odbora i da su oni dolazili kad god su želeli.

Brnabićeva je navela da je samo njen šef kabineta imao 23 razgovora sa predsednikom štrajkačkog odbora Zoranom Markovićem i da je ona imala sastanke sa njima, a da je on davao saopštenja da nema komunikacije sa vladom.

- Je li namera da se okrivi vlada? Je li namera da se radnicima kaže da vlada nije tu za njih? Ja sam ušla čistih i jasnih namera u to - rekla je ona i dodala da je to taj "šum u komunikaciji".

Premijerka Brnabić je podsetila da je štrajk počeo 27. juna, a da je nova vlada sa njom na čelu izabrana 28. juna.

- Zašto bi neko počeo štrajk kada vi nemate ni tehničku vladu - upitala je Brnabićeva.

Brnabić: Blumberg nije preneo izjavu, već svoje tumačenje

Premijerka Ana Brnabić je, povodom intervjua koji je dala agenciji Blumberg, kada je preneto da je rekla da bi Srbija - ako bi morala da bira izmedu Rusije i Evropske unije - izabrala EU, izjavila da Blumberg nije preneo njenu izjavu već tumačenje njene izjave.

Ona je istakla da u međunarodnim krugovima niko nije postavio pitanje Srbiji da bira između Rusije i EU.

- Srbija razmišlja o svojim ekonomskim interesima, o svojoj ulozi u političkim okvirima, razmišlja o najboljim interesima svojih građana. Naš strateški put je EU, ali imamo tradicionalne veze sa ruskim narodom i ekonomske veze, jer je Rusija veliko tržište - rekla je Brnabić i dodala da bi bilo neracionalno da imamo loše odnose sa Rusijom.

Ona kaže da je najvažnije da je Srbija ima iskrenu politiku prema svakom svom partneru.

- Svi znaju politiku Srbiju - znaju da je strateški put EU, znaju za prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, i da se trudimo da imamo sve bolje kontakte sa SAD - rekla je ona.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijerka Brnabić otkrila detalje štrajka u Fijatu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2017

Evo šta stoji iza toga..Premijerka Ana Branić izjavila je večeras, povodom štrajka u "FCA Srbija", da veruje da je u pitanju "ozbiljna loša namera" i da iza toga stoji politički interes...Sa direktorom Fijata pričali i Vučić i Brnabić, veruje se da će štrajk uskoro biti okončan.. Fijat..Foto:...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Brnabić o Fijatu: Sada pregovori SAMO sa radnicima

Izvor: Mondo, 18.Jul.2017, 09:39

Vlada Srbije će nastaviti da se bori za radna mesta u Fijatu, ali sumnja u dobre namere Štrajkačkog odbora koji traži da im vlada garantuje netu zaradu od 45.000 dinara, a to je nemoguće ispuniti, kaže premijerka Ana Brnabić...Foto: Tanjug, Rade Prelić Premijerka u poseti Železari Smederevo..Zbog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.