DANAS UZ BLIC: Poklon četvrti poster Atlasa ljudskog tela

Izvor: Blic, 20.Maj.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS UZ BLIC: Poklon četvrti poster Atlasa ljudskog tela

Danas uz “Blic” poklanjamo vam četvrti poster "Atlasa ljudskog tela". Ljudsko telo je najkompleksnija mašina čije tajne možete da otkrijete u velikom projektu “Blica”. U današnjem nastavku, saznajte sve o srcu i kako ga čuvati.

Telo smo podelili na deset delova, mušku i žensku stranu, a svaki deo detaljno objasnili na grafikama. Svakog utorka i srede uz “Blic” ćemo objavljivati te grafike. Kada skupite svih deset, moći ćete da sklopite poster ljudskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tela i saznate sve njegove tajne.

Da li ste znali da je ljudsko telo sastavljeno od 600 mišića i 200 kostiju, krvnih sudova ukupne dužine 96.000 kilometara, 1.600 kilometara plućnih kapilara i 75 kilometara nerava?

Tokom ovog projekta saznaćete i kako je srce sposobno da se kontrahuje 2.000 miliona puta kako bi nas održalo u životu i ili kako pet litara krvi konstantno kruži našim telom.

Osim što ćete biti u situaciji da dosta naučite rešavanjem testova koje možete pronaći u štampanom izdanju “Blica”, moći ćete da proverite i svoj vid.

Čitajte “Blic”.
Pogledaj vesti o: Poklanjamo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.