Ukinuo pa vratio nacionalne penzije

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2016, 04:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuo pa vratio nacionalne penzije

Sukob naprednjaka i socijalista i njihova ukrštena koplja oko izmena Zakona o kulturi, prelomio je premijer Aleksandar Vučić. Priredio je veliko iznenađenje usprotivivši se predlogu Zakona Vlade kojom rukovodi i to u delu o ukidanju nacionalnih penzija, stajući tako na opozicionu stranu umesto uz svoj kabinet i SNS, čiji je lider.

- Više vredi jedna Milena Dravić nego 30, 40 grešaka koje su napravile prethodne vlade - zaključio je premijer na primeru jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od najpoznatijih glumica koja, inače, lani nije došla da od Tomislava Nikolića primi zlatnu medalju za zasluge u kulturi.

Deo javnog mnjenja smatra da Vučić posle nedavnog TV dodvoravanja ženskom biračkom telu, sada podilazi i umetničkom miljeu Srbije.

Mada je ispalo da je premijer jednim udarcem ubija dve muve i lako kupuje ono što Dačić prodaje, analitičar Cvijetin Milivojević veruje da je vladajuća koalicija ovakav sled događanja dogovorila. Njemu je Vučićev obrt stava o nacionalnim penzijama bio očekivan.

- Sve je to deo njegove predizborne kampanje kojom podilazi različitim ciljnim grupama. Ovoga puta umetnicima, a sledeći put će to biti neko drugi - kaže Milivojević.

On dodaje da su Vučiću umetnici važni, ne zbog njihove brojnosti, već zbog njegove sujete.

- Imao je potrebu da se dodvori velikoj glumici koja je bliža demokratama i da kaže da ne ukida nacionalne penzije iako zna da su pre njega Koštunica i Tadić napravili greške u dodeli koje je Vučić brojčano istakao - ocenio je Milivojević. On je dodao da je premijer "marljivi đak angažovanog savetnika iz SAD koji ne zna šta je život u Srbiji".

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje prihvatio je juče amandmane SNS-a kojima se ne ukidaju nacionalne penzije.

- SNS pokazuje brigu o kulturi i prema ljudima koji su nas edukovali, uticali na naše obrazovanje i uz koje smo odrasli i ne želimo da oni ni na koji način trpe greške prethodnika - rekla je poslanica SNS-a Dušica Spasić.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.