Pravi razlog zašto nikad nisu objavljene fotografije MRTVOG BIN LADENA

Izvor: Blic, 13.Feb.2016, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravi razlog zašto nikad nisu objavljene fotografije MRTVOG BIN LADENA

Postoji mnogo nedoumica kada je u pitanju smrt Osame bin Ladena, vođe Al Kaide, i razlog zbog kojeg Bela kuća nije dozvolila objavljivanje bilo kakvih fotografija njegovog leša.

Ovo piše sajt sofrep.com koji uređuju bivši pripadnici američkih specijalnih jedinica i špijunskih službi, a čiji tekst ovde prenosimo:

Objavljene su fotografije i video snimak vešanja Sadama Huseina, kao i posmrtne fotografije njegovih kriminalnih sinova Udaja i Kusaja, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što su pripadnici Delta forsa eliminisali. Zašto onda ne objaviti nekoliko slika Državnog neprijatelja broj 1 kao dokaz da je mrtav i pokazati svetu šta ti se desi kada kreneš na Ameriku?

"Evo kako smo organizovali NAJVEĆI TERORISTIČKI NAPAD U ISTORIJI"

Met Bisonet, jedan od šestorice "Foka" (SEAL) koji su učestvovali u prepadu, delom otkriva razlog u svojoj knjizi "Dan koji nije bio lak".

- U smrtnim bolovima on se još uvek trzao i grčio. Drugi napadač i ja uperili smo lasere prema njegovim grudima i ispalili nekoliko metaka. Meci su mu kidali telo, bacajući ga na pod sve dok nije postalo nepomično - piše Bisonet u knjizi.

Ali, ovo je možda najodmereniji i najuljudniji opis šta se desi kada operativac za operativcem prazni šaržere municije u Bin Ladenovo telo, rekla su nam dva poverljiva izvora. Kada je sve okončano, Osama bin Laden imao je u sebi više od 100 metaka, po najblažoj proceni.

Ali da je to bilo nelegalno? Prema Zakonima kopnenog ratovanja, vojnik je u potpunosti ovlašćen da ispali još par metaka za svaki slučaj u svoju metu nakon što ona padne. Ukoliko se neprijatelj ne predaje, moralno je, legalno i etički ispravno pucati u telo još par puta kako bi se osiguralo da je zaista mrtav i da više ne predstavlja pretnju.

Pročitajte još:

Međutim, ono što se dogodilo u prepadu na Bin Ladena bilo je mnogo više od preterivanja. Nivo preterane upotrebe oružja koja je primenjena nije imao za cilj da osigura da Bin Laden više niej pretnja. To preterivanje je bilo zbog čistog iživljavanja.

Možda vama nije bitno što su Bin Ladena izbušili još par puta, verovatno je retko koga od nas briga, ali ono što treba da vas brine jeste trend kod određenih jedinica za specijalne operacije da učestvuju u ovakvom iživljavanju i, u krajnjem slučaju kriminalnom ponašanju. Ako prolaze bez kontrole, ovakve akcije će se vremenom pogoršavati.
Pogledaj vesti o: Osama Bin Laden

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

EVO ZAŠTO NEMA SNIMKA UBIJENOG BIN LADENA: Bivši specijalci otkrili šta su uradili vođi Al Kaide!

Izvor: Kurir, 14.Feb.2016, 13:25

VAŠINGTON - Postoji mnogo nepoznanica kada je u pitanju smrt Osame bin Ladena, vođe Al Kaide, i razlog zbog kog Bela kuća nije dozvolila objavljivanje fotografija nakon što je ubijen...Objavljene su fotografije i video snimak vešanja Sadama Huseina, kao i posmrtne fotografije njegovih sinova Udaja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.