Završeno ispitivanje zloupotrebe službenih vozila

Izvor: Radio 021, 27.Jan.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno ispitivanje zloupotrebe službenih vozila

Radna grupa za ispitivanje postojanja zloupotrebe korišćenja službenih vozila za narednu sednicu Skupštine grada dostaviće izveštaj o tome šta su konstatovali nakon višemesečne istrage.

U saopštenju Radne grupe se navodi da su gotovi radni predlozi svih pet podgrupa koje su ispitivale zloupotrebe korišćenja službenih vozila u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad.

- Izveštaji su napisani nakon što je pregledana tražena dokumentacija, kao i posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << posete tim preduzećima i ustanovama. U radnim izveštajima istaknuti su pojedini primeri, kao i parametri koji ukazuju na to da li postoji sumnja u eventualnu zloupotrebu korišćenja službenih vozila ili ne. Na današnjoj sednici je dogovoreno i da konačan izveštaj, koji bi objedinio izveštaje podgrupa, sadrži preporuke i mere koje bi ubuduće sprečile eventualne zloupotrebe korišćenja službenih vozila - navodi se u saopštenju.

Predsednik Radne grupe Slobodan Milić izjavio je da očekuje da se konačan izveštaj nađe pred odbornicima na narednoj sednici novosadskog parlamenta. Radna grupa ispitivala je eventualne zloupotrebe službenih vozila od 2004. do 2014. godine.

Oni su počeli rad polovinom prošle godine i više puta je pomeran rok za završetak njihovog rada, pri čemu neke gradske ustanove nisu bile spremne da dostave podatke o korišćenju vozila.

Inače, dok se čekalo na izveštaj radne grupe, revizor je, pregledajući budžet za 2013. godinu, konstatovao da su službena vozila Grada trošila i 130% više goriva od standarda.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.