Za neke porodilje ima, za druge nema poklon paketića

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za neke porodilje ima, za druge nema poklon paketića

Dugogodišnja praksa darivanja porodilja u Betaniji još uvek traje, ali brojne Novosađanke se pitaju zbog čega baš one nisu dobile paketiće, a druge mame jesu.

Neseseri, pelene, maramice, kozmetika i druge sitnice deo su poklon paketića u Betaniji, ali nema ih dovoljno za sve.

To izaziva nezadovoljstvo kod žena koje tvrde da su u ustanovu došle u isto vreme kad i druge mame, a samo određeni broj dobije poklon paketić. Kako za 021 kažu iz Betanije, kriterijumi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zavise od specifičnosti koje propisuje darodavac.

"Porodilje koje se porode na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCV  tokom godine dobijaju različite poklon pakete. Sadržaj, količina i period podele poklon paketića zavisi od trenutnog ugovora sa donatorima, trenutne akcije u okviru koje se paketići dele i slično. Mnogi ljudi nam daju pakete, a kriterijumi po kojima se vrši podela definisani su pojedinačnim Ugovorom o donatorstvu. Dešava se da, prema ugovoru, akcija traje samo u određenom vremenskom periodu, ponekad svega 24 sata - od ponoći do ponoći", kažu iz Betanije i pojašnjavaju da, ako se žena porodila u tri ujutru, a akcija trajala do ponoći, za nju akcija više ne važi.

Kako iz ove ustanove objašnjavaju za naš portal, donori se trude da se svim porodiljama pokloni obezbede. Od firme tj. donatora zavisi šta će paketić sadržati, a najviše od događaja koji se obeležava u tom periodu.

"Dan babica, dan medicinskih sestara, to su sve povodi za darovanje. Jednog dana je došao gradonačelnik, pa se i tada nešto delilo. Ima različitih perioda i povoda i vrlo verovatno je da se trudnice žale jer ne shvataju da od toga zavisi podela paketa", kažu u Betaniji, u kojoj nisu mogli da preciziraju ko su najveći i najčešći donatori.

Međutim, prema rečima majki koje su se porađale od 2013. do danas, te pakete najčešće dele drogerije DM i Lili, a sadrže pelene, kozmetiku, maramice i slično. Iako je većina majki zainteresovana za ove darove, u Betaniji napominju da postoji grupa majki koje ne žele paketić. "Ima razloga i za to. Možda im ti paketi ne trebaju, žele da ih proslede ili ustupe drugima, što su sve razumni razlozi", navode iz Betanije.

Godinama se među porodiljama priča da sestre uzimaju paketiće za sebe, ali to nikada nije dokazano. (Gorica Nikolin - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.