Vučević: Grad mora biti uređeniji (VIDEO)

Izvor: Radio 021, 22.Avg.2014, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Grad mora biti uređeniji (VIDEO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je sa rukovodiocima nekoliko javnih preduzeća i novinarima, zajedničkom vožnjom autobusom, obišao delove grada gde su građani imali primedbe i pritužbe kada je reč o komunalnom uređenju.

Posle obilaska Mišeluka, gde su radnici "Gradskog zelenila" nastavili redovno košenje ambrozije i druge visoke trave, ulica na Telepu čiji kolovoz sanira Javno komunalno preduzeće "Put" i Novog naselja, Vučević je rekao da nije potpuno zadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << onim što je video na terenu i najavio da će taj vid obilaska grada biti ubuduće redovna praksa.



"Grad mora biti uređeniji, onako kako građani žele i kako dolikuje Novosađanima", izjavio je gradonačelnik i dodao da od javno komunalnih preduzeća traži da "još brže i efikasnije rade za ne mali novac, koji dobijaju iz gradskog budžeta".

Vučević je naglasio da je pred nedavno imenovanim direktorima veliki posao, da ta preduzeća bolje i efikasnije obavljaju svoje redovne delatnosti a istovremeno da "sređuju ogromne probleme" likvidnosti, viška zaposlenih i druge. "Da bi grad bio uređen i čist nije dovoljno samo poboljšati rad komunalnih preduzeća", napomenuo je Vučević, upozorivši da bi i sami građani trebalo da obrate veću pažnju u tom pogledu, da smeće bacaju u kante a ne pored, da vozila pravilno parkiraju i da paze na svoje kućne ljubimce.

Poseban problem u Novom Sadu su psi lutalice kojih je sve više, rekao je gradonačelnik i izrazio sumnju u to da ljudi iz susednih opština puštaju te životinje na područje Novog Sada "otkako smo promovisali da azil za pse radi u Novom Sadu". Vučević je pozvao policiju i tužilaštvo da utvrde i "ko to fingira toliki broj ujeda pasa u Novom Sadu", zbog čega je iz budžeta grada za odštete već plaćeno više od 100 miliona dinara, a procenjuje se da će ove godine iz gradske kase za te odštete otići još tri puta toliko novca.

Taj iznos, od oko 300 miliona dinara, dovoljan je da bude saniran najveći deo problema "Čistoće", rekao je Vučević i dodao da sud u Novom Sadu za naknadu štete od ujeda psa presuđuje 300.000 dinara. Istovremeno, kad se zbog preopterećenosti novosadskog suda, takav predmet prosledi u Sombor ili Smederevo, tamošnji sudovi presude iznos manji od 100.000 dinara, ukazao je Vučević.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.