Vatrogasci Novog Sada obeležili 65 godina rada

Izvor: Radio 021, 22.Nov.2014, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci Novog Sada obeležili 65 godina rada

Raznovrsnim programom, Vatrogasni savez Grada Novog Sada obeležio je 65 godina svog postojanja.

Vatrogasni savez Novog Sada osnovan je 1949. godine, i danas objedinjuje 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava. Kažu da se poslednjih 65 godina aktivnog rada u najmanju ruku mogu opisati kao šarene, sa svim usponima i padovima kroz koje su prolazili i Savez i naše društvo.

Što se tiče vatrogasaca, procvat njima je bio u ono vreme kad je funkcionisao Fond narodne odbrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pa ju tu bilo sredstava, kupovala se i nabavljala oprema. Sad tog fonda nema.

Postoje drugi fondovi koji se i teško pune, ali i nedovoljni su za nabavku one opreme koja je potrebna za borbu – ne samo sa vatrom, jer vatrogasci rade dosta i na poplavama, i na odbrani i saniranju drugih nesreća.

Jubilej Vatrogasnog saveza Novog Sada obeležen je i vežbom u kojoj su prikazani spremnost i umeće najmlađih članova, a otvorena je i izložba na kojoj je predstavljena monografija 140 godina futoških vatrogasaca.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.