VIDEO: Objavljeni tajni snimci Milanovića kako kaže da su Srbi šaka jada, mali narod

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2016, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Objavljeni tajni snimci Milanovića kako kaže da su "Srbi šaka jada, mali narod"

Zagrebački Jutarnji list objavio je na sajtu tajne snimke sa sastanka bivšeg premijera Hrvatske i lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Zorana Milanovića i predstavnika ratnih veterana na kojima Milanović, među ostalim, kaže da se vlast u Srbiji ponaša bahato i da je reč o "beogradskoj čaršiji".

"Ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore (s EU) nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje (ratnih zločina) po Kosovu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao je Milanović, prema audio snimku koju je objavio Jutarnji list.

Milanović je rekao još da su "Srbi šaka jada".

"Nije to nikakava diplomatska sila kako vi mislite, to je mali narod", rekao je Milanović veteranima.

Tema susreta bio je sporni zakon Srbije o nadležnosti u procesuiranju ratnih zločina na području bivše Jugoslavije. On je rekao i da bi prema Srbiji "išao i radikalno ako treba", ali i da se nada da se može postići bilateralni sporazum kojim bi taj problem bio otklonjen.

Milanović je u izjavi za Novu TV rekao da je su predstavnici SDP shvatili da udruženja veterana razgovor tajno snimaju, da to nije normalno, da to govori o karakteru nekih ljudi, ali da su "ćutali i smejali se". On je rekao da je sve što je objavio Jutarnji list već rekao javno, osim što "možda nije upotrebio reč čaršija". "Da sad ne objašnjavam šta u političkom kontekstu znači čaršija", dodao je Milanović.

Predsednik SDP sastao se s pojedinim predstavnicima udruženja ratnih veterana pre dva dana u stranačkim prostorijama, uoči prevremenih parlamentranih izbora 11. septembra.

Predstavnik Zbora udruženja veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruženja specijalne policije Josip Klem je novinarima nakon sastanka sa Milanovićem nagovestio neslaganje u nekim stavovima i rekao da im je namera bila da poduče bivšeg premijera demokratiji i da ne žele više blokadu granica.

"Jutarnji" je primetio da je posebnu pažnju javnosti izazvao utisak da su branitelji pozivali na razum i smirivanje tenzija, a da je Milanović imao „nabrijaniji stav".



Autor: Beta, Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TAJNI SNIMAK: Milanović vređao - "Srbi šaka jada"!

Izvor: Mondo, 25.Avg.2016

Zagrebački "Jutarnji list" objavio je na sajtu tajne snimke sa sastanka bivšeg premijera Hrvatske i lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Zorana Milanovića i predstavnika ratnih veterana na kojima se vređa Srbija...Foto: Screenshot..Na snimcima Milanović, među ostalima, kaže da se vlast u Srbiji...

Nastavak na Mondo...

SDP-ovci uglavnom nemi na Milanovićeve izjave

Izvor: RTS, 25.Avg.2016

Dan pošto su u javnosti procurili audio-snimci sastanka lidera SDP-a Zorana Milanovića i predstavnika ratnih veterana na kojem je on ne birajući reči oblatio Srbiju i BiH, sledbenici bivšeg premijera, socijaldemokrate, nisu bili najraspoloženiji za razgovor. Iz Antifašističke lige Hrvatske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.