VIDEO: Objavili snimak silovanja tinejdžerke

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2016, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Objavili snimak silovanja tinejdžerke

Brazilska policija traga za više od 30 osumnjičenih za silovanje tinejdžerke u Rio de Ženeiru, koji su snimili napad i snimak postavili na društvene mreže.

Devojčica (16) drogirana je po dolasku u stan svog dečka i probudila se kasnije u drugoj kući okružena muškarcima. Policija je izdala naloge za hapšenje napadača, uključujući i njenog momka.

Stravičan napad šokirao je javnost i izazvao je kampanju na društvenim mrežama protiv "kulture silovanja" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Brazilu.

BBC navodi da se napad najverovatnije dogodio prošlog vikenda u siromašnom predgrađu na zapadu brazilske prestonice.

Tinejdžerka je rekla policiji da se prošle nedelje probudila povređena na nepoznatoj lokaciji i da je uspela da se vrati svojoj kući. Ona je saznala za silovanje tek nekoliko dana kasnije kada su napadači objavili snimak napada na Tviteru.

Korisnici društvene mreže masovno su delili snimak napada u trajanju od 40 sekundi, pre nego što su administratori zatvorili naloge.

Organizatori kampanje protiv silovanja na internetu pozvali su građane da se odazovu masovnim demonstracijama koje su najavljene za naredne dane.



Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.