Trenutno tonu u pesak, a uskoro će i u blato (FOTO)

Izvor: 24sata, 30.Sep.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trenutno tonu u pesak, a uskoro će i u blato (FOTO)

Radovi u novosadskim ulicama ometaju saobraćaj, ali i prolaz pešacima. Iako prihvataju neophodne rekonstrukcije vodovodnih, kanalizacionih i toplotnih cevi, građani se žale na pesak, blato i buku.

Ukoliko žele da prođu Sremskom ulicom ka Ulici Maksima Gorkog, nemaju kuda osim direktno preko radova.

Siniša Kljajić da bi prošao do posla mora da prođe preko raskopane ulice.

- Dobro je što se radi, ali Železnička je bila raskopana i prošle godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << Ne znam zašto se ne dogovore da sve rade odjednom. Obuća mi je svakodnevno puna peska - negoduje Kljajić.

Radovi u novosadskim ulicama | Foto: N. Mihajlović

S njim je saglasna i Nataša Bajin. Tvrdi da u stanove uleću oblaci prašine, a i zbog peska na obući svakodnevno usisava stan.

- Nemoguće ga je istresti, zalepi se i na čarape. Buka kreće ujutru od sedam sati, traje ceo dan, od prašine ne može da se diše. Nadam se da će radovi biti gotovi pre obilnih padavina, jer ćemo u protivnom gacati kroz blato - tvrdi Nataša.

Jedna od retkih koja zaobilazi radove je Snežana Đukić. Ona ima bebu, pa kolicima ovuda ne mogu da prođu. Iako mi je 10 minuta bliže preko peska, šljunka i blata, uvek skrene na drugu stranu.

Radovi u novosadskim ulicama | Foto: N. Mihajlović

- Draža mi je šetnja nego maltretiranje. Točkovi kolica bi se zaglavili, isprljali, moja obuća bi bila uništena... Ako bih uopšte uspela da prođem, posle bih sve to morala da ribam, što nije izvodljivo ako idemo u goste - smatra Snežana. Najgore joj je što bi se i beba nagutala prašine.

Teška mehanizacija, kamioni i narandžasta zaštitana ograda svakodnevnica je i u Ulici Vojvode Bojovića, ali postoji staza za pešake. Milan Rukavina kaže da je dobro što je pešacima bar to ostavljeno.

- Ali, zamislite da hodam na štakama, pa da ne mogu lako da se pomerim. Ako neko žuri - psuje. Teško je mimoići se - kaže Rukavina.

Nedaleko odatle ulica je raskopana i od Policijske uprave do Socijalnog.

I radnici tvrde da im nije lako. Iako rade na smenu, građani svoj bes iskaljuju ka njima.

- Svakodnevno pitaju kad će biti gotovo. Viču nam da požurimo, ljute se što nismo počeli ranije, kao da to od nas zavisi. Naše je da uradimo što nam je rečeno - nevoljno kaže jedan od radnika JKP "Put".

Radovi gotovi do kraja oktobra

Prema saopštenjima novosadskih javnih komunalnih preduzeća većina radova trebalo bi da bude završena do kraja oktobra. Tada će autobusi koji saobraćaju izmenjenim trasama, biti vraćeni na stare linije, a i građani će nesmetano moći da koračaju ulicama.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.