Sutra još jedan protest zbog rušenja u Savamali

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra još jedan protest zbog rušenja u Savamali

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" održaće sutra ispred Skupštine Beograda, novi protest zbog nelegalnog rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala.

Kako navode iz inicijative, jedan od povoda za protest je što se i posle pet meseci ne znaju počinioci niti ima ikakve političke odgovornosti ljudi na vlasti zbog tog nelegalnog rušenja, a slučaj je i posle nekoliko protesta građana i reakcija javnosti još u istražnom postupku.

Predstavnici inicijative zahtevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << procesuiranje krivaca i ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog, predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i načelnika Komunalne policije Beograda Nikole Ristića.

Protest će početi u 18 časova ispred Skupštine, gde će biti održani govori posle kojih počinje šetnja: Trg Nikole Pašića - Terazije - Kralja Milana - Slavija Makenzijeva - Katanićeva.

Šetnju će završiti ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva, jer je tužilaštvo proglasilo za tajnu ime tužioca koji postupa u slučaju rušenja objekata u četvrti Savamala, a njegov identitet nije saopšten čak ni nakon što je poverenik za informacije od javnog značaja naveo da takvo postupanje nije u skladu sa zakonom.

Inicijativa je saopštila da su podršku protestu i dolazak najavile brojne javne ličnosti, kao i grupe građana i organizacije iz 10 gradova Srbije.

Autor: Beta/Foto: N1

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.