Studentkinja pokrenula atletski klub za decu u Sremskim Karlovcima

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2014, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentkinja pokrenula atletski klub za decu u Sremskim Karlovcima

Po završetku studija na inženjerskom menadžmentu na Fakultetu tehničkih nauka Dejana Vranješ osnovala je atletski klub kako bi se prvenstveno deci u Sremskim Karlovcima omogućilo da se bave ovim sportom.

Dejana za 021 kaže da trenutno stanje što se tiče infrastrukture i finansija u atletici nije sjajno, ali smatra da ne vredi čekati.

- Mnogo je dece u svetu koja imaju sve idealne uslove za treniranje, ali ne postižu svoj maksimum. Mislim da ljudi ovde imaju kvalitete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji se retko nalaze, a to su borbenost, posvećenost i velika motivacija - objašanjava Dejana. S obzirom da je završila inženjerski menadžment, modul - preduzetništvo, jedna je od retkih koja se usudila da se bavi preduzetništvom u sportu. Navodi da mnoge terorijske osnove koje je stekla na predmetima tokom studijama veoma lako primenjuje u poslu.

- Primenjujem pravila koja smo učili iz predmeta istraživanje tržišta i ponašanje potrošača, da se ne oslanjam mnogo na sopstvene procene, već da uvek budem u kontaktu sa "potrošačima", i "osluškujem" njihove potrebe. Uvek pitamo članove našeg kluba za mišljenje, za ideje ili primedbe. Uveli smo nove načine treniranja, nastojimo da budemo drugačiji i da težimo stalnom usavršavanju - ističe ova mlada Karlovčanka koja planira da nastavi svoje obrazovanje na master studijama.

U atletskom klubu koji je osnovala zastupljene su sve discipline: skakačke, bacačke i trkačke. - Deca rade discipline zastupljene u KIDS' Athletics takmičenjima - bacamo vorteks, koplje, medicinku, radićemo rotaciona bacanja, a kasnije bacanje kugle. Rade se skokovi u dalj, žaba skokovi, skokovi na postolju i trče se razni poligoni, prepone i štafete. Dejana takođe o svom radu sa decom i treninzima redovno piše blog koji se može pročitati na sajtu: www.esatletiks.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.