Smenjen glavni urednik Dnevnika Miroljub Mijušković

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2014, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen glavni urednik Dnevnika Miroljub Mijušković

Razrešen je dužnosti v. d. glavnog i odgovornog urednika lista Dnevnik Miroljub Mijušković.

Istovremeno, smenjeni su i Mijuškovićevi zamenik i pomoćnik, Snežana Nikolić i Miroslav Stajić.

Da su smenjeni saopštio im je Dušan Vlaović, direktor preduzeća "Dnevnik Vojvodina pres", pozivajući se na odluku Nadzornog odbora preduzeća "Dnevnik a.d.", koji je manjinski akcionar.

- Ja sam se pisanim putem obratio generalnom direktoru preduzeća i osnivačima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << akcionarima "Dnevnik a.d. Novi Sad" i "Balkan medija grupi", koja je većinski vlasnik iz Nemačke. Kako ne bi zapali u pravno neznanje kojem bi preduzeću DVP nanelo veliku materijalnu i moralnu štetu, upozorio sam ih da Nadzorni odbor preduzeća "Dnevnik a.d." nema zakonsko pravo da razrešava i imenuje glavnog i odgovornog urednika. To pravo isključivo pripada Skupštini akcionara DVP, koja glavnog i odgovornog urednika razrešava i imenuje na predlog Nadzornog odbora - izjavio je Mijušković za Politiku.

Za novog glavnog urednika imenovan je Dragan Milivojević, šef dopisništva ovog lista u Beogradu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smenjen glavni urednik "Dnevnika"

Izvor: Mondo, 28.Nov.2014

Razrešen je dužnosti v. d. glavnog i odgovornog urednika lista "Dnevnik" Miroljub Mijušković...Foto: Screenshot dnevnik.rs..Istovremeno, smenjeni su i Mijuškovićevi zamenik i pomoćnik, Snežana Nikolić i Miroslav Stajić...Da su smenjeni saopštio im je Dušan Vlaović, direktor preduzeća "Dnevnik...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.