Savet za kulturu podržao Strategiju kulturnog razvoja Novog Sada

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2016, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet za kulturu podržao Strategiju kulturnog razvoja Novog Sada

Savet za kulturu podržao je Predlog strategije kulturnog razvoja Novog Sada do 2026. godine i uputio ga Skupštini grada na razmatranje.

Ovaj dokument bi trebalo da odredi osnovne postavke i strateške pravce razvoja kulture u gradu, te da odredi prinicipe kulturne politike i prepozna ključne nosioce kulturnog razvoja. Strategija bi trebalo i da uskladi postojeće mehanizme kulturne politike s potrebama i kulturne scene i građana, kao i da ponudi rešenja za uočene probleme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Strategijom se određuju dugoročni pravci kulturnog razvoja Novog Sada, koji bi trebalo da budu usklađeni sa drugim društvenim i političkim oblastima. Uz to, strategija bi trebalo da omogući i načine praćenja, ocenjivanja i usklađivanja strateškog delovanja s aktuelnim potrebama ključnih aktera.

Ipak, na ranijoj javnoj raspravi o ovom dokumentu, predstavnici različitih kulturnih institucija i udruženja su mahom zaključili da nema konkrentnih ciljeva i planova na realizaciji kulturnih sadržaja, načina promocije kulture, kao ni umrežavanja nevladinih organizacija. Kako su dodali, nedostaje i prepoznavanje pojma kulture kao opšte definicije, o čemu možete čitati OVDE.

O ovoj strategiji kulture odbornici Skupštine grada će se izjasniti na sednici u petak, 2. septembra.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.