Sa novosadskih parkinga godišnje se odnese 200 napuštenih automobila

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2016, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa novosadskih parkinga godišnje se odnese 200 napuštenih automobila

"Parking servis" godišnje ukloni između 150 i 200 automobila koji zauzimaju parking mesto a ne koriste se.

Najčešće se radi o havarisanim, neregistrovanim i napuštenim vozilima, a ona se uklanjaju po nalogu saobraćajne inspekcije.

"Ovakve automobile registruje saobraćajni inspektori, ali se reaguje i po prijavi građani, koji informišu inspekciji. Postoji procedura, a uklanjanje automobila je poslednji korak", navode u "Parking servisu" za 021.rs. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Automobili ostavljeni na parkingu ne smetaju samo građanima, nego i zagađuju životnu sredinu zbog isparenja kiselina iz akumulatora i curenja ulja.

Najpre se obaveštava vlasnik i njemu se daje rok da sam ukloni automobil, međutim, ako se to ne desi, donosi se "Zaključak o prinudnom izvršenju", nakon čega se vozilo uklanja, a troškove snosi vlasnik. Ukoliko se vlasnik ne javi ni nakon odnošenja, automobil se prodaje na licitaciji, a novac se uplaćuje u budžet grada.

Ono što se često događa jeste da se nakon saobraćajne nezgode oštećeno vozilo ostavlja na obližnjem parkingu, što izaziva revolt kod stanara tog kraja. Оstavljanje napuštenih i havarisanih vozila na parkinzima je zabranjeno, a kazna za fizička lica iznosi 8.000 dinara, dok se za pravna lica kreće od 100.000 do milion dinara.

Apeluje se na građane koji primete ostavljene automobile da slučaj prijave Gradskoj inspekciji na brojeve telefona: 4872-402 i 4872-403.

Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.