SRS: Da centar na Slanoj bari dobije ime po Zoranu Đakoviću

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2014, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Da centar na Slanoj bari dobije ime po Zoranu Đakoviću

Gradski odbor Srpske radikalne stranke predao je Komisiji za nazive ulica i javnih objekata inicijativu da se sportski centar na Slanoj Bari nazove imenom Zorana Đakovića, nekadašnjeg direktora JP Poslovni prostor.

- Zahvaljujući upornosti, volji, ogromnoj energiji i sposobnosti Zorana Đakovića, u to vreme direktora JP Poslovni prostor, koje je bilo investitor izgradnje sportskih hala u Futogu i na Slanoj Bari, dva velelepna sportska objekta ugledala su svetlost dana i data >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su na raspolaganje i na zadovoljstvo svih građana Novog Sada – naveo je Đurađ Jakšić, predsednik Gradskog odbora SRS-a.

U ovoj stranci su naveli da su prikupili 1.400 potpisa podrške, koju su potpisali građani sa prostora Slane bare, Klise i Vidovdanskog naselja. Podršku za ovu inicijativu srpski radikali su dobili i od drugih društvenih činilaca i sportskih kolektiva sa prostora Slane bare, Klise i Vidovdanskog naselja. Kako su naveli, blagoslov za ovu ideju Srpska radikalna stranka je dobila od sveštene Uprave hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Slanoj Bari.

Podršku za inicijativu da se sportski centar nazove imenom Zorana Đakovića dale su mesne zajednice Slana bara i Klisa, Fudbalski klubovi Proleter sa Slane bare, Borac sa Klise i Crvena zvezda sa Najlona, kao i šampion Srbije Rukometni klub Vojvodina i Vaterpolo klub Vojvodina, vrhunski sportski kolektivi koji žive i takmiče se u ovom sportskom centru.

Zoran Đaković je poginuo u saobraćajnoj nesreći na Kaćkom mostu februara 2009. godine, a sa njim su stradali i Sretojka Marković, Nevenka Đuričić i Biljana Tepić. Đaković je bio šef novosadskih radikala.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.