Putokazi poslednja ovogodišnja sajamska priredba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putokazi" poslednja ovogodišnja sajamska priredba

NOVI SAD - Peti međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi", koji će se održati od 4. do 6. decembra, biće poslednja ovogodišnja priredba na Novosadskom sajmu, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Na Sajmu učestvuje oko 70 izlagača: državni i privatni univerziteti, fakulteti i akademije, u zemlji i inostranstvu, visoke škole, specijalizovane visoke i srednje škole, gimnazije, osnovne škole, centri i škole za učenje stranih jezika, studentska i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << omladinska udruženja, kao i izdavačke kuće.

"Sajam `Putokazi` ima veliki značaj za obrazovanje u Vojvodini, jer omogućava školama da se međusobno uporede, a istovremeno pruža priliku deci da se lakše opredele gde i kako će se dalje školovati", izjavio je pokrajinski sekretar za obrazovanje Zoltan Jegeš.

On je napomenuo i da je plan Pokrajinskog sekretarijata za narednu godinu da se u školski kalendar uključi i jednodnevna poseta Sajmu "Putokazi", koja bi pomogla đacima da shvate gde sebe vide u nastavku školovanja.

Izvršni direktor za sajamsku delatnost i član Izvršnog odbora Novosadskog sajma Bojan Gajić je rekao je da je sajam "Putokazi" realizovan kao društveno koristan događaj, s namerom da bude pristupačan svima koji žele da se obrazuju.

I ove godine na novosadskoj smotri pojaviće se i predstavnici beogradske Vojne akademije i Vojne gimnazije, kao i Kriminalističko- policijske akademije i Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici.

Sajam će trajati do subote, a kapije će biti otvorene svakog dana od 10 do 19 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 150, za kolektivne posete 70 dinara, a uz kupljenu ulaznicu se dobija i Katalog.

Sajam su podrzali Ministarstvo prosvete, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i Uprava za obrazovanje Grada Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Putokazi obrazovanja u Srbiji

Izvor: 24sata, 03.Dec.2008, 01:37

Peti međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“, koji traje od sutra pa do 6. decembra na Novosadskom sajmu, ove godine okupiće oko 70 eminentnih obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva pružajući mogućnost srednjoškolcima, budućim akademcima i studentima da se upoznaju sa mogućnosti...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.