Prva pljačka banke u Severnoj Koreji

Izvor: Radio 021, 02.Maj.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva pljačka banke u Severnoj Koreji

U Severnoj Koreji je opljačkana banka u sred bela dana, a to je izazvalo pravu senzaciju kod građana jer se tako nešto prvi put dogodilo u toj zemlji.

Razbojnici su ušli u banku i naterali službenike da im predaju sav novac koji se u tom trenutku nalazio u banci - oko 70 miliona vona, što je nešto manje od 9.000 dolara. Policija veruje da je neko od službenika pomagao pljačkašima jer su lopovi tačno znali kada će čuvari da napuste svoje radno mesto i kada će sefovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << biti puni.

– Posle ove pljačke mere bezbednosti u ostalim bankama provincije su pojačane. Banka koja je opljačkana za sada je zatvorena –  piše “Slobodna Azija”.

Pljačka se dogodila 4. aprila u lučkom gradu Čhončžinu na severoistoku zemlje. Meta pljačkaša je bila lokalna filijala Centralne banke Severne Koreje. Kako je objasnio izvor, banka se nalazi u prometnom delu grada i imala je obezbeđenje, koje međutim nije bilo na radnom mestu kad se desila pljačka.

Autor: Sputnik

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.