Posetilac u SNP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2010, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Posetilac" u SNP

NOVI SAD -

Na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu sutra će premijerno biti izvedena predstava "Posetilac", mladog američkog pisca Majkla Vukadinovića, u režiji i izvođenju Strahinje Bojovića, kome je u rediteljskom radu pomagao Bogdan Janković.

To nije klasična pozorišna monodrama, nego je "uan-men šou" u kojem mladi glumac novosadskog "Plus teatra" Bojović nastoji da, kroz sedam likova, duhovito i vrlo dinamično dočara dirljivu priču >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s istorijskom podlogom o piščevoj porodici čiji su se preci s naših prostora odselili u Ameriku uoči Prvog svetskog rata.

Napominjući da nije bilo lako pretočiti "tu predivnu, toliko istinitu priču o Majklovoj porodici", koja govori o prošlom, sadašnjem i budućem vremenu, Bojović je na konferenciji za novinare napomenuo da je, zahvaljujući izvanrednom tekstu, pomoći kolege Jankovića i ostalim članovima ekipe, pokušao da kreira predstavu kakvu publika do sada nije videla.

Vukadinović je objasnio da je delo napisao podstaknut jednom fotografijom svoje porodice, koja je poreklom iz Crne Gore, trudeći se da koliko god je to moguće bude objektivan, pričajući posebno o svakom liku na toj slici.

Autor "Posetioca" živi i radi u Los Anđelesu, gde za nekoliko produkcijskih i pozorišnih kuća piše drame i filmska scenarija.

Prva predstava po njegovom tekstu "Efekti" izvedena je u SNP-u pre dve godine, a ovo je druga, s kojom njeni učesnici nameravaju da gostuju u našoj zemlji i inostranstvu.

Muziku za predstavu "Posetilac" komponovao je Marijan Babić, autor svetla je Marko Radanović, tona Dušan Jovanović, a video radova Srećko Milosavljević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Posetilac" u SNP-u u Novom Sadu

Izvor: B92, 28.Okt.2010

Na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu 29. oktobra će premijerno biti izvedena predstava "Posetilac", mladog američkog pisca Majkla Vukadinovića, u režiji i izvođenju Strahinje Bojovića, kome je u rediteljskom radu pomagao Bogdan Janković...To nije klasična pozorišna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.