Počelo sređivanje košarkaškog terena na Detelinari

Izvor: Radio 021, 28.Jul.2014, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo sređivanje košarkaškog terena na Detelinari

Danas je počelo uređenje košarkaškog terena u Ulici Veselina Masleše, a biće uređen i atletski poligon u Osnovnoj školi "Jožef Atila" na Telepu.

Kada je u pitanju košarkaški teren, postaviće se zaštitna ograda oko terena visine 4 metra i izgraditi pristupna staza. Da bi se omogućio bolji prilaz terenu izgradiće se pristupna staza koja će povezati pešačku stazu Ulice Veselina Masleše i Bulevara Evrope, a poseban ulaz će biti omogućen i sa pešačke staze Bulevara Evrope, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << saopštio je Zavod za izgradnju grada.

Pored toga, u sredu, 30. jula, počeće uređenje atletskog poligona u OŠ "Jožef Atila". Radi se o najvećem školskom kompleksu na teritoriji grada, a postojeći atletski poligon je zapušten i ne koristi se skoro dve decenije. Tako će se jama sa peskom za skok u dalj prilagoditi standardnim dimenzijama, dok će se na dva zaletišta popraviti šljaka koja je u velikoj meri devastirana. Postojeća sprint staza i bacalište za kuglu, na kojima je šljaka u istom stanju kao i na zaletištima, biće popravljena i uokvirena sa novim ivičnjacima koji su na više mesta nedostajali.  

Rekonstruisane će biti i pešačke staze oko poligona, plato između sportskih terena i ulaza u školu, kao i stepenište na glavnom ulazu u školu, i to tako što će se devastirani beton izbaciti i postaviće se betonske ploče, odnosno behaton. Pored stepeništa na glavnom ulazu u školu, biće izgrađen i prilaz za osobe u invalidskim kolicima.

Zelene površine oko popločanih površina i poligona, koje su denivelisane i oštećene, biće uređene tako što će se dodati nedostajući humus, a posadiće se i trava.

Osvetljenje će se takođe prilagoditi novom izgledu dvorišta. Postojeći stubni reflektor će biti zamenjen novim i izmestiće se sa polja sprint staze na obližnju travnatu površinu.

Stručne službe Zavoda su prilikom izrade projekta, posebnu pažnju usmerile ka bezbednosti korisnika poligona, odnosno dece.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.