Ovo je najzdraviji kolač na svetu

Izvor: Radio 021, 25.Jul.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je najzdraviji kolač na svetu

Tahini je jednostavan za pripremu, a veoma zdrav kolač.

To je kolač od samo dva sastojka - meda i susama - koji je toliko zdrav i lekovit da bi svako trebalo da ga proba. Recept za pasteli ili intrion star je otprilike 6.000 godina, a spominje se i u starim zapisima. Uzimali su ga ratnici za snagu pred odlazak u borbu, a žene su s njim stimulisale rad hormona.

Ovo su njegove prednosti:

    Prepun je niza vitamina i minerala

    Sadrži >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << antioksidanse

    Reguliše masnoće u krvi

    Daje enrgiju za teške fizičke poslove

    Umanjuje osećaj depresije

    Popravlja raspoloženje

    Snižava nivo stresa

Sastojci:

- 300 grama paste od čistog mlevenog susama - zove se tahini

- 300 grama meda

Priprema:

1. Dobro promešajte i napravite kuglice.

2. Stavite ih malo u frižider da se stegnu.

Savet:

Tahini možete napraviti i sami. Trebaju vam oljuštene, sirove semenke susama,malo susamovog ulja, ali može i maslinovo ili sunocokretovo (dve kašičice ulja idu na pola do jedne šoljice semenki). Pre nego što ih sameljete u blenderu, semenke malo prepržite na tiganju dok ne dobiju zlatnu boju. Pazite da vam susam ne zagori, jer će postati gorak. Ubacite ih u blender, dodajte ulje i blendujte dok ne dobijete glatku, gustu smesu.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.