Od danas izdavanje novih đačkih pokaznih karata

Izvor: Radio 021, 20.Avg.2014, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas izdavanje novih đačkih pokaznih karata

U GSP-u danas počinje izrada đačkih karata, a učenici, uz popunjen formular zahteva overen u školi, treba da prikažu na uvid i ličnu kartu, đačku ili zdravstvenu knjižicu, fotografiju (dimenzija 30x25mm), a izrada karte košta 750 dinara.

Potreban formular zahteva za izradu karte može da se preuzme na web stranici preduzeća www.gspns.rs, kao i na svim prodajnim mestima JGSP "Novi Sad".

Pri predaji zahteva korisnik plaća cenu izrade legitimacije, zatim od blagajnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dobija identifikacioni broj na osnovu kojeg nakon 2 dana, na istom mestu gde je predao zahtev, preuzima gotovu pokaznu kartu.

Đačke karte izdaju se po beneficiranim cenama koje su znatno niže u odnosu na cene za ostale kategorije korisnika i zato za izradu istih važe određena ograničenja, tako da se karte mogu izdavati za učenike osnovnih škola, ne starije od 16 godina, te za učenike srednjih škola, ne starije od 20 godina.

Karte za đake izdaju se za školsku godinu odnosno za period od septembra tekuće do juna naredne godine, dakle ne mogu se koristiti za vreme letnjeg raspusta i uz njih se kupuje mesečna markica. Učenici i studenti kojima je zbog nepravilnog korišćenja oduzeta pokazna karta ne mogu da izrade novu dok prethodno ne izmire dugovanje prema GSP-u.

Postoje dve vrste školskih karata, školska karta za učenike do 10 godina starosti, koja se izdaje od I do V zone (cena je ista za sve zone), i školska karta za đake i studente koja se izdaje od I do V zone (cena zavisi od izabrane zone). Uz školske karte se ne kupuje mesečna markica.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.