Novosađanima predstavljeni zaplenjeni falsifikati

Izvor: Radio 021, 24.Apr.2015, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađanima predstavljeni zaplenjeni falsifikati

Tržišni inspektori danas su u Tržnom centru BIG, Novosađanima na primerima falsifikovanih hemijski proizvoda, ručnih alata, obuće, alkoholnih pića, prehrambenih proizvoda i drugih falsifiokovanih proizvoda, pokazali kako da uoče razliku između falsifikovanih i originalnih proizvoda.

Takođe ovom prilikom, Novosađanima je predstavljena zaplenjena krivotvorena roba iz Novog Sada i okoline i predočene su im sve štetne posledice proizvodnje i upotrebe falsifikovanih proizvoda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Kroz razgovor sa potrošačima iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca pokazalo se da većina ljudi nije u potpunosti svesna ozbiljnih rizika i šteta koje mogu prouzrokovati sebi i svojoj porodici kupovinom i korišćenjem falsifikovane i piratske robe. Falsifikovani lekovi, kozmetika, proizvodi za ličnu higijenu, lična zaštitna oprema, alati, rezervni delovi za automobile, električni proizvodi i igračke za decu predstavljaju potencijalnu opasnost po zdravlje i bezbednost za potrošače i ostale korisnike", izjavila je Senka Knežević, načelnica Odeljenja Novi Sad.

Prisutnim građanima su podeljene informativne brošure, a takođe su imali priliku da popune anonimne ankete i time iskažu svoje stavove i mišljenja o ovoj temi. Rezultati ankete, kao i studija o stanju u Srbiji, biće predstavljeni na konferenciji za medije, 27. aprila, na Svetski dan intelektualne svojine.

Ova akcija deo je kampanje "Falsifikati koštaju više, kupujem originale!", koju sprovode Sektor tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Expertise France – francuska međunarodna tehnička stručna agencija, i Delegacija Evropske unije u Srbiji. Kampanja je deo projekta "Sprovođenje prava intelektualne svojine" koji finansira Evropska unija sa 2.8 miliona evra iz predpristupnih fondova u cilju jačanja kapaciteta zaštite i sprovođenja prava intelektualne svojine u Srbiji.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.