Nik Sloter u Srbiji

Izvor: Domino Magazin, 30.Mar.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nik Sloter u Srbiji

Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče - uskoro i u stvarnosti kada kanadski glumac poseti Srbiju

Kanadski glumac Rob Stjuart (Rob Stewart) koji je tumačio lik detektiva Nika Slotera (Nick Slaughter) u seriji Tropska vrelina (Tropical Heat AKA Sweating Bullets) vrlo gledanoj u Srbiji 90-ih godina, najavio je svoj dolazak u našu zemlju predstojećeg leta.

Rob Stjuart je kontaktirao članove novosadskog pank-rok benda Atheist Rap nakon što je na Internetu otkrio podatak >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << da grupa iz njemu daleke Srbije ima pesmu o neustrašivom detektivu kojeg je on glumio u navedenoj seriji. Ova činjenica je pobudila Stjuartovu zainteresovanost  za fenomen popularnosti te serije na Balkanu. Ateisti su ga ubrzo upoznali sa činjenicom da je njegov lik bio korišten tokom studentskog protesta 1996/1997, odnosno da se lik Nika Slotera pojavljivao i u stripu koji je izlazio tokom protesta. U Beogradu je čak bila registrovana grupa građana pod njegovim imenom. Saznao je takođe i za čuveni grafit "Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče". Ta priča je zaintrigirala i njegove producente pa su odlučili da tokom leta sa TV ekipom posete Srbiju i snime dokumentarni film o fenomenu popularnost detektiva Nika Slotera u Srbiji 90-ih. Pošto grupa Atheist Rap ove godine serijom koncerata po regionu obeležava 20 godina postojanja i rada, Rob Stjuart je rešio da "siđe međ narod" i proveri svojim prisustvom na koncertima koliki je rejting Nika Slotera u ovom vremenu u kojem se na svakom koraku oseti duh nepravde iz 90-ih. O tačnom datumu dolaska Roba Stjuarta i njegove ekipe bićete naknadno obavešteni, ali je izvesno da će krajem maja i početkom juna boraviti u Srbiji.

Nastavak na Domino Magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ateist rep dovodi kultnog TV detektiva u Srbiju

Izvor: 24sata, 29.Mar.2009, 17:37

"Stjuart je kontaktirao članove benda nakon što je na internetu otkrio da grupa iz Srbije ima pesmu ("Sloteru Niče") o neustrašivom detektivu kog je glumio. Ova činjenica je pobudila Stjuartovu zainteresovanost za fenomen popularnosti te serije na Balkanu", navodi menadžment "Ateista".

Nastavak na 24sata...

Nik Sloter dolazi u Srbiju!

Izvor: 24sata, 30.Mar.2009

Glumac je na internetu, surfujući sa sinom, pronašao informaciju da „Atheist Rap“ imaju pesmu „Slaughteru Nietzsche“..

Nastavak na 24sata...

Moj brat je Srbin

Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 09:37

Nakon vesti koju je „Blic” objavio u nedelju da legendarni Nik Sloter (kanadski glumac Rob Stjuart koji je detektiva igrao u seriji „Tropska vrelina”) krajem maja dolazi u Srbiju i da će biti gost na koncertu grupe „Atheist Rap” koja ima pesmu posvećenu njemu, među...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.