Napadač u Minhenu osamnaestogodišnji Nemac izvršio samoubistvo posle pucnjave

Izvor: Radio 021, 23.Jul.2016, 03:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač u Minhenu osamnaestogodišnji Nemac izvršio samoubistvo posle pucnjave

Osamnaestogodišnji Nemac, poreklom iz Irana odgovoran je za pucnjavu u Minhenu, saopštila je nemačka policija.

Njegovo telo je pronađeno u 20.30, rekao je šef policije i dodao da on nije imao kriminalni dosije i da je dugo živeo u Minhenu. Kako navode, njegovo telo je pronađeno nakon što je izvršio samoubistvo.

Osim toga, ističu da ukupno ima deset mrtvih, uključujući i napadača, kao i da je ranjena 21 osoba. Motiv napada i dalje je "potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nepoznat".

 Na pitanje koliko je puta pucano, kao i koje je oružje napadač koristio iz policije nisu hteli da daju odgovor, navodeći da je istraga u toku i da te informacije neće objaviti. Takođe, navode i da imena žrtava takođe neće biti objavljena dok se ne kontaktiraju sve porodice.

Nakon napada mediji su, pozivajući se na izjave svedoka, javljali da je u napadu učestvovalo troje napadača, da su naoružani i opasni i da se nalaze u bekstvu. Međutim, policija je nešto pre dva sata javila da je reč o jednom napadaču koji je izvršio samoubistvo i da je delovao sam.

Osim toga, postojale su i priče o "vređanju stranaca". Naime, jedan svedok, koji je uspeo da pobegne iz tržnog centra, kaže da je lice, koje je pucalo na ljude koji su se našli u tom zdanju, upućivao uvrede strancima. To ukazuje na desničarski motiv, posebno što svedok tvrdi da je bio obučen kao neonacista. Napadač je, dok je repetirao pištolj, navodno pre pucanja upućivao uvrede strancima. Policija nije mogla da potvrdi te uvrede.

 Na zgradama svi državnih ustanova u Nemačkoj u subotu će zastave biti spuštene na pola koplja, odlučile noćas vlasti te zemlje.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Napadač u Minhenu izvršio samoubistvo nakon ubistva devet ljudi u tržnom centru

Izvor: Radio 021, 23.Jul.2016

Osamnaestogodišnji Nemac poreklom iz Irana odgovoran je za pucnjavu u Minhenu, saopštila je nemačka policija...Njegovo telo pronađeno je u 20.30, rekao je šef policije i dodao da on nije imao kriminalni dosije i da je dugo živeo u Minhenu. Kako se navodi, njegovo telo je pronađeno nakon što je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.