Masakr u Žitištu: Ljubomorni muž ubio petoro u kafiću, ranio još 22 osobe

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2016, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masakr u Žitištu: Ljubomorni muž ubio petoro u kafiću, ranio još 22 osobe

U kafiću "Makijato" u Žitištu noćas je ubijeno pet osoba, dok ih je 22 ranjeno.

Zločin se dogodio oko 1:40h kada je Siniša Zlatić (1978) ušao u letnju baštu kafića i ispalio više hitaca iz kalašnjikova.

Siniša se razbesneo kada je video svoju suprugu Dijanu (30), sa kojom je još zvanično u braku, u društvu drugog muškarca i prijateljice Jovane Popović (20). Besan, otišao je kući po pušku, a kada se vratio ubio je nju i prijateljicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i nastavio nasumično da puca po kafiću.

Dijana i Jovana su preminule na licu mesta, a preostale tri u zrenjaninskoj bolnici.

Po poslednjim podacima, sedmoro je teško povređeno, a lekari se bore za život jedne osobe. Među povređenima je najmanje troje maloletnih, neki ranjeni nisu ni tražili medicinsku pomoć pa je bilans povređenih najverovatnije još veći.

Trezvenošću jednog od gostiju koji je počiniocu izmakao pušku i prekinuo dalje pucanje, izbegnuta je još veća tragedija. Mladić koji se nalazio u kafiću u trenutku pucnjave kaže da se sve desilo iznenadno.

"On je izvadio pušku, odjednom je krenula pucnjava - tri puta u vazduh. Mi smo mislili kao da neko petarde baca. Mene je neko bacio na zemlju, jedna devojka je pala pored mene, druga isto pade, ranjena. To je opšti haos bio, odjednom. To ni u filmovima nema", rekao je mladić.

Ubica je uhapšen. Po rečima meštana, bio je miran, povučen čovek, bez krivičnih ili prekršajnih prijava i, kako kažu, ništa nije moglo da ukaže da će ovo učiniti.

Jedanod komšija koji dobro poznaje Sinišu kaže da je on bio tih i miran i da verovatno nije mogao da podnese rastanak sa suprugom, sa kojom ima sina. "Živeli su odvojeno, slagali su se dobro što se tiče deteta, dete je išlo kod oca i kod majke, nikakvih problema nije bilo. On je radio kod rođenog brata, u agenciji za registraciju putničkih vozila".

Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, Zlatić je pucao iz automatskog oružja koje je ilegalno posedovao.

"To je čovek koji do sada nije imao nijednu prekršajnu, krivičnu prijavu, ili prijavu za nasilje u porodici, što bi ukazivalo na opasnost", rekao je Stefanović i dodao da su policajci brzo savladali i vezali napadača koji je pokušao da beži, a da su mu meštani oduzeli pušku.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.