Maksimalna angažovanost zimske službe grada na terenu

Izvor: Radio 021, 28.Dec.2014, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maksimalna angažovanost zimske službe grada na terenu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je nekoliko lokacija u Novom Sadu na kojima radnici Zimske službe obavljaju svoje poslove.

"Obilazimo sve delove Novog Sada da bismo se na terenu uverili kako funkcioniše saobraćaj u gradu. Zimska služba se nalazi u 3. stepenu pripravnosti, a od jutros je angažovana sva mehanizacija i ljudstvo. Ukupno 19 vozila posipača, 15 radnih mašina i 5 vozila sa noževima za skidanje snega trenutno rade na teritoriji grada, uz maksimalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << angažovano ljudstvo JKP "Put", "Čistoća", "Gradsko zelenilo" i "Parking servis", kazao je on.

Vučević se zahvalio građanima koji odgovorno postupaju i čiste sneg sa trotoara ispred svojih kuća i zgrada, apelujući na skupštine stanara da se ta ažurnost i nastavi.

Sve ekipe javnih preduzeća su na terenu i do sada je oko 500 kilometara puteva 1. prioriteta posoljeno, a do kraja dana biće posoljena i teritorija drugog prioriteta. Od jutros je potrošeno 100 tona soli, a očekujemo da će biti utrošeno i do tri puta više u toku dana, dok je za mostove i nadvožnjake utošeno 1500 litara tečnog magnezijuma - rekao je gradonačelnik Vučević i istakao da je očigledno da se i u rubnim delovima grada dobro radi i adekvantno se odgovara na izazove koje je sneg postavio pred putare.

Obezbeđena je dovoljna količina putne soli i magnezijum-hlorida za ovu sezonu i putni pravci se održavaju po nivoima prioriteta. Gradski prevoz funksioniše redovno, čiste se i autobuska stajališta, a sinoć je uspešno izvršeno priključenje gradske toplane na Termoelektranu-toplanu Novi Sad koja je potpuno snabdevena gasom i mazutom i radi bez problema. Zimska služba će biti u trećem stepenu pripravnosti do daljnjeg.

Vučevć je lokacije obišao zajedno sa članom Gradskog veća za komunalne poslove Vladimirom Stojkovićem i članom Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanjom Vukčevićem, koji su ujedno članovi Operativnog štaba Zimske službe, u prisustvu direktora javno-komunalnih preduzeća

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.