Maja Gojković i zvanično među kandidatima za Oktobarsku nagradu

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković i zvanično među kandidatima za Oktobarsku nagradu

Maja Gojković nalazi se na listi kandidata za Oktobarsku nagradu Novog Sada za svoje "zasluge tokom mandata 2004-2008. godine", nakon što ju je u šali predložio jedan penzioner.

Kako se navodi u saopštenju Komisije za dodelu priznanja, stiglo je ukupno 17 predloga za Oktobarsku nagradu, među kojima je i predsednica Narodne skupštine RS, a za Novembarsku povelju stiglo je 14 predloga. Više o inicijativi penzionera, koja je bila obelodanjena na oglasnoj tabli Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << grada, čitajte OVDE.

Nakon razmatranja svih predloga, Komisija je utvrdila listu od ukupno 15 kandidata za Oktobarsku nagradu, među kojima su: festival "Exit", satiričar i novinar Ninus Nestorović, Maja Gojković, novosadska kulturološkinja Beisa Romanić, violinista Robert Lakatoš, operski pevač Miodrag Milanović, predsednik Mesne zajednice "Petrovaradin" Dušan Popović, JKP "Gradsko zelenilo", zatim "Kaćke novine", Gradska biblioteka, Kolo srpskih sestara Eparhije Bačke, dr Srđan Soldatović, Pozorište mladih i kulturni radnik Ismet Atić.

Inicijativa da grupa na Fejsbuku "Prevodilačko srce" bude kandidat za Oktobarsku nagradu, većinom glasova je odbačena, jer nisu precizno navedeni potrebni podaci u inicijativi. Takođe, predlog da profesor Nikola Ćirović, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci takođe bude jedan od kandidata za Oktobarsku nagradu, članovi Komisije su odbacili, jer inicijativa nije stigla blagovremeno, već nakon propisanog roka, 15. septembra ove godine.

Za Novembarsku povelju kandidovano je njih 13, nakon što je Komisija odbacila jednu neblagovremenu inicijativu za novinara Boru Lazukića.

Među prihvaćenim inicijativama su humanitarni radnik Jovan Ivanov, novinar i satiričar Ninus Nestorović, "Kaćke novine", likovni umetnik i književnik Milan Milić-Jagodinski, humanista Goran Crnojević, direktor Gradske biblioteke Dragan Kojić, predsednik Internacionalne policijske asocijacije u Novom Sadu Milorad Z. Petković, nastavnik istorije i geografije Rastislav Surovi, Udruženje građana Novosadska biciklistička inicijativa, maturant Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" i mladi pronalazač Stefan Velja, direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici Srđan Egić, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovaradin Sić Pavao i direktor "Gradskog zelenila" Aleksandar Bogdanović.

Nakon sledeće sednice Komisije, imena izabranih kandidata biće prosleđena Skupštini Grada.

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada.

Novembarska povelja dodeljuje se građaninu i grupi građana za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

I Maja Gojković među kandidatima za Oktobarsku nagradu Novog Sada

Izvor: Blic, 08.Okt.2015

Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Srbije, i zvanično je na listi kandidata za Oktobarsku nagradu Novog Sada uz ukupno još 15 predloga, saopštavaju iz Komisije za dodelu priznanja...Gojkovićevu je za ovo priznanje u šali predložio jedan novosadski penzioner zbog, kako smatra, njenih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.