MUP: Zahtev za zamenu lične karte podnesite na vreme

Izvor: Radio 021, 24.Mar.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Zahtev za zamenu lične karte podnesite na vreme

Načelnica Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zorica Kasalica podsetila je danas građane da provere važnost ličnih karata i na vreme podnesu zahtev za zamenu, ukoliko je njihov rok važenja istekao, kako bi mogli da ostvaruju svoja prava, uključujući i biračko pravo.

"Prilikom podnošenja zahteva za zamenu lične karte, izdaje se potvrda o podnetom zahtevu. Svi šalteri Ministarstva unutrašnjih poslova radnim danima rade u dve smene, a organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je rad i subotom i nedeljom, kako bi svi građani mogli da podnesu zahtev za zamenu lične karte", rekla je Kasalica.

Ona je rekla da je prilikom podnošenja zahteva za zamenu lične karte potrebno poneti isteklu ličnu kartu, kao i dati saglasnost da MUP po službenoj dužnosti pribavi izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu, ukoliko to građanin želi.

"Ukoliko je građanin već posedovao biometrijsku ličnu kartu, nije neophodno pribavljati dokumentaciju, s obzirom na to da u bazama MUP-a podaci postoje", rekla je Kasalica.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Proverite važnost ličnih karata"

Izvor: B92, 25.Mar.2017, 01:38

Načelnica Uprave za upravne poslove MUP Zorica Kasalica podsetila je građane da provere važnost ličnih karata...Ona je poručila građanima dana vreme podnesu zahtev za zamenu ukoliko je njihov rok važenja istekao, kako bi mogli da ostvaruju svoja prava, uključujući i biračko pravo..."Prilikom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.