Krivične prijave za zloupotrebu subvencija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave za zloupotrebu subvencija

NOVI SAD -

Policija je podnela krivične prijave protiv četiri osobe osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja i korišćenje kredita i drugih pogodnosti u ostvarivanju poljoprivrednih subvencija za one koji za to nisu imali pravo, čime je budžet oštećen za 3,7 miliona dinara, saopštila je Policijska uprava u Novom Sadu.

Miloš V. (44) iz Bačke Palanke osumnjičen je da je zloupotrebio službeni položaj i falsifikovao službene isprave, dok se Ivana A. (35) i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vladimir I. (44) iz Bača terete da su izvršili krivično delo pomaganja u zloupotrebi službenog položaja i falsifikovanja službene isprave.

Krivična prijava protiv Irene L. (46), takođe iz Bača, podneta je zbog osnovane sumnje da je neosnovano dobila i koristila kredit i druge pogodnosti.

U saopštenju je precizirano da je Miloš V, koristeći svoj položaj u zemljoradničkoj zadruzi "Zadrugar" u Baču, od oktobra 2009. do novembra prošle godine, omogućio da tri osobe izlicitiraju u zakup državno zemljište, a potom da dobiju subvencije za poljoprivrednu proizvodnju, za koje nisu imale pravo.

U tome su mu pomagali Ivana A. i Vladimir I, takođe zaposleni u "Zadrugaru", koji se sumnjiče da su falsifikovali dokumenta potrebna za ostvarivanje prava na subvencije.

Miloš V. i Ivana A. prisvojili su celokupne iznose dobijenih subvencija za dve osobe dok je Irena L. svoju poljoprivrednu subvenciju, od oko 1,4 milion dinara, podigla s računa i potrošila.

Policija je, kako je navedeno, protiv osumnjičenih podnela krivične prijave u redovnom postupku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DRŠKOM METLE TUKAO DETE PO GLAVI

Izvor: Kurir, 25.Jan.2011, 16:10

SREMSKA MITROVICA - Policija je uhapsila Vladimira C. (27) iz Laćarka zbog osnovane sumnje da je drškom metle pretukao desetogodišnjeg sina svoje prijateljice i naneo mu povrede po glavi i telu, saopštila je Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici...Povređenom dečaku je ukazana lekarska pomoć u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.