Izložba Milana Kešelja Na talasima Teslinog sna - čudesni svet

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Milana Kešelja "Na talasima Teslinog sna - čudesni svet"

Izložba Milana Kešelja "Na talasima Teslinog sna - čudesni svet" otvara se u četvrtak, 1. septembra u 19 sati u Muzeju Vojvodine, povodom 160 godina od rođenja Nikole Tesle i 80 godina od kada je postao počasni građanin Novog Sada.

Naslov ciklusa "Na talasima Teslinog sna - čudesni svet" u Kešeljevom slikarstvu je nastao u 2015/2016 godini, konačno u martu ove godine, što je skoro pet meseci pre 160 godišnjice od rođenja Nikole Tesle, ovog svetskog genija u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << elektromagnetnih talasa, naizmenične struje i prognoza, koje su se ostvarivale u našoj bližoj prošlosti, uvođenjem računara, zatim sa današnjim pametnim, mobilnim telefonima. Tu je i Teslina opsesija kroz njegov čitav život - briga za golubove usred metropole kao nezaboravnog sećanja na belu golubicu, koja je u Teslinoj mašti ostavila neizbrisiv trag neke magične mistike usred sveobuhvatnog Teslinog sveta nauke.

Moć mašte i umetničkog viđenja Milana Kešelja se u kontekstu Teslinih otkrića odrazila na veoma zanimljiv način: sam mistični karakter je već garantovao sam izbor plavetnila, plave boje u tonskom nijansiranju, sve do one najjače, žareće plave.

Podnaslovi trinaest slika, svaka među njima u rasponu dva puta tri metra, na šest kvadratnih metara popločane slikane projekcije je dodatni vodič, upozorenje na izabranu elektromagnetnu pojavnost Teslinih talasa, izuma i otkrića.

 Izložbu otvara Aleksander Bassin, istoričar umetnosti.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Na talasima Teslinog sna: Izložba o čudesnom svetu velikog naučnika

Izvor: Blic, 29.Avg.2016

Izložba "Na talasima Teslinog sna - čudesni svet" autora Milana Kešelja biće otvorena 1. septembra u 19.00 časova u “Muzeju Vojvodine” u Novom Sadu, povodom 160 godina od rođenja Nikole Tesle i 80 godina od kada je postao počasni građanin Novog Sada...Izložbu će svečano otvoriti istoričar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.