Izlila se cisterna u Bečeju

Izvor: Radio 021, 14.Feb.2016, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlila se cisterna u Bečeju

Prošle noći na Kružnom toku na ulazu u Bečej, iz pravca Novog Sada izlila se velika količina još neutvrđene materije.

Na lice mesta su još u toku noći izašla vatrogasna i policijska ekipa kako bi se sadržina cisterne sprala sa puta i okolne zelene površine. I u prepodnevnim satima su se na licu mesta još mogli zateći radnici koji su uklanjali ostatke izlivene materije.

Izlivena materija je prema nezvaničnim saznanjima vlasništvo Naftne industrije Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za koju izvesna pančevačka firma obavlja prevoz i čija je cisterna. Očekuje se i zvanična izjava iz Pres službe NIS-a povodom ovog događaja.

Podsetimo, pre dva dana u Srbobranu se izlila sirova nafta iz kamiona-cisterne koji je prevozio sa NIS-ovog naftnog polja nadomak ovog vojvođanskog mesta. U Naftnoj industriji Srbije su naveli da se nafta izlila iz cisterne preduzeća "Eko maber", te da su preduzete sve mere kako bi se saniralo izlivanje.

"Nafta se izlivala u velikim količinama kroz ulice i sam centar Srbobrana. Sanacija je u toku, ali su posledice vidljive. Na sve strane praškasti materijal kojim se nafta sanira. Ko će njega pokupiti i koliko su on i sirova nafta koja nije uklonjena, već samo sprana sa puta, štetni po životnu okolinu?", upitao je tada predsednik Ekološkog pokreta Srbobrana Dragan Kurjački, navodeći da je sumnjivo ko je dozvolio NIS-u da vozi opasne materije kroz samo naselje, i to ulicom u kojoj je zabranjeno kretanje teretnim vozilima preko pet tona.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.