Građane zanima urušavanje Petrovaradinske tvrđave i nadležnost Lisja

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građane zanima urušavanje Petrovaradinske tvrđave i nadležnost "Lisja"

Novosađani su danas podneli svoje primedbe Komisiji za predstavke i predloge Skupštine Novog Sada.

U ime građana Petrovaradina obratili su se predstavnici Udruženja građana "Centar", sa zahtevom da se u blizini vrtića u Ulici Jože Vlahovića u Petrovaradinu postave ležeći policajci zbog ugrožene bezbednosti dece. Takođe su ukazali na problem neuređenih trotoara i nedostatak javne rasvete u ulicama Dinka Šimunovića, Račkoj i Krajiškoj i na putu do Bukovca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Traže i završetak kanalizacije u naselju Sadovi, kao i da se započne sa izradom projekta za obnovu podgrađa Petrovaradinske tvrđave. 021 je u nekoliko navrata pisao o ovom problemu, koji preti da uništi podgrađe ovog spomenika kulture, bez naznaka zainteresovanosti nadležnih da se urušena površina uskoro sanira. Više o urušavanju delova Tvrđave pročitajte OVDE.

Građani Rumenke, pripadnici Crkvene opštine Reformatske Hrišćanske Crkve, uputili su predstavku da se nadležnost mađarskog groblja u Rumenki ne prenese u nadležnost JKP "Lisje", već da se ostavi i dalje u njihovoj nadležnosti. Podsetimo da je 021 pratio i ovu priču, a više o pomenutoj problematici pročitajte OVDE.

Sva pitanja i primedbe sugrađana biće prosleđeni nadležnim institucijama i javnim komunalnim preduzećima da ih razmotre i odgovore u roku od 15 dana.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.