FOTO: Tako blizu, a tako daleko - Viktorija prejaka za Vojvodinu

Izvor: Radio 021, 27.Avg.2015, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Tako blizu, a tako daleko - Viktorija prejaka za Vojvodinu

U revanš utakmici plej-ofa za Ligu Evrope Vojvodina je na domaćem terenu poražena od Viktorije iz Plzena rezultatom 2:0.

Pred oko 8.500 navijača na "Karađorđu" gosti su u 18. minutu došli do prednosti autogolom Igora Đurića, a u 60. minutu strelac je bio Mihal Duriš.

Vojvodina je u prvom poluvremenu bila bolji rival, nisu uspeli da iskoriste svoje šanse, a iskusni Česi su to uspeli da kazne i da preuzmu kontrolu nad utakmicom. Gosti su u drugom delu ponovili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << igru iz Plzena, kontrolisali su utakmicu, brzim i tačnim pasovima stvarali su velike probleme odbrani Novosađana koji su povremeno pretili iz kontri. Viktorija je večeras pokazala zašto je redovan učesnik evropskih takmičenja. Gosti su ostvarili svoj cilj i plasirali su se u Ligu Evrope.

Pred kraj utakmice su gostujući navijači istakli transparent sa natpisom " Kosovo je Srbija", što je naišlo na ovacije celog stadiona.

TOK MEČA

Prva šansa za Ivanića u trećem minutu nakon duplog pasa sa Ožegovićem. Prošao je kompletnu odbranu Čeha ali je golman gostiju stigao da interveniše i da ne dozvoli Ivaniću da uputi udarac ka golu.

Veliki pritisak Vojvodine i u nastavku utakmice, igra se na polovini gostiju. Nekoliko centaršuteva u srce šesnaesterca Viktorije, ali bez promene rezultata.

Još jednom preti raspoloženi Ivanić, pokušao je da šutira sa desetak metara nakon odbitka, ali je njegov udarac izblokirao Hubnik. Prva šansa za goste u petnaestom minutu, Kopic prolazi po desnoj strani, zavrnuo je loptu, a šutirao je Hrošovski, Žakula odlično interveniše i otklanja opasnost.

Još jednom opasan Kopic po odbranu Vojvodine, ostao je sam po desnoj strani i uputio loptu oštro u šesnaesterac, srećom po gol Žakule, ona odlazi u aut.

Ivanić dva minuta kasnije pogađa stativu sa ivice šesnaesterca nakon što ga je Babić odlično proigrao.

U osamnaestom minutu gosti dolaze do prednosti nakon autogola Đurića. Prošao je Limberski po levoj strani, zavrnuo loptu u pet metara, Žakula je zakačio a ona menja pravac i od Đurićeve noge završava u mreži Novosađana.

Gosti se nakon gola polako oslobađaju pritiska i težište igre pomeraju na sredinu terena.

U nastavku utakmice bez većih uzbuđenja. U 32. minutu nakon kontre pokušava Kolar udarcem iz kaznenog prostora, Žakula dobro postavljen i bez roblema prihvata loptu.

Velika šansa u 38. minutu za Vojvodinu, loptu je preko odbrane Plzena poslao Paločević, Babić izlazi ispred Kozačika, ali pogađa spoljnu stranu mreže.

Paločević dva minuta kasnije ulazi u kazneni prostor, pokušao je udarcem ali je Limberski opet dobro intervenisao i izblokirao ovaj pokušaj. Do kraja poluvremena bez šansi.

U drugom delu igre prvi napad za goste i odlična šansa. Liberski je pokupio loptu koju mu je Petržela ostavio, prošao po levoj strani i spoljnom stranom stopala centrirao, pokušao je udarcem glavom Kopic, ali odlično interveniše golman Vojvodine.

Prva polušansa za Vojvodinu nakon prodora Babića u 50. minutu. Centrirao je ovaj igrač, ali je Kozačik ipak uspeo da je uhvati. U nastavku kontra napad Vojvodine, odličan pas u prostor Paločevića, Vasilić se ne snalazi najbolje, nije znao da li da šutira ili da proigra nekoga od svojih saigrača, pa lopta završava u rukama kozačika.

U 60. minutu gosti dolaze do drugog pogotka. Iz kontra napada Kopic još jednom prolazi po levoj strani i proigrava Duriša koji je loptu poslao iza leđa, ovoga puta nemoćnom Žakuli.

Odmah zatim još jednom Kopic, ali sada u gol šansi. Šutirao je nakon centaršuta sa desne strane pravo u Žakulu.

U 67. minutu slobodan udarac za Vojvodinu sa dvadesetak metara. Paločević je izvanredno šutirao u bliži ugao, Kozačik paradom spašava svoj gol. Nekoliko polušansi u nastavku na obe strane. Preuzima inicijativu Viktorija u nastavku utakmice, Vojvodina pokušava da pripreti kontrama.

U osamdesetom minutu Hrošovski šutira sa 25 metara na povratnu loptu, iskusni Žakula još jednom odlično interveniše. Kopic opet preti udarcem iz šesnaest metara, lopta se odbija i završava iznad gola. Mahmutović je imao jedan na jedan nakon proigravanja Liberskog, večeras odlični golman Vojvodine opet izlazi kao pobednik iz ovog duela. Do kraja utakmice nije bilo šansi.

Vojvodina: Žakula, Vasilić, Ivanić, Pekarić, Paločević, Nastić, Babić, Đurić, Sekulić, Maksimović, Ožegović.

Viktoria: Kozačik, Hubnik, Limberski, Vanek, Kopic, Petržela, Duriđ, Hrošovski, Prohaska, Kolar, Rajtoral.

Sudija: Mihalis Kukulakis (Grčka). (Dejan Đolović)

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.