FOTO: Ogromna rupa opasna po građane na Vidovdanskom naselju

Izvor: Radio 021, 27.Mar.2015, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Ogromna rupa opasna po građane na Vidovdanskom naselju

Ogromna rupa na asfaltu, oko 10 metara dugačka i četiri metara široka, a duboka čak oko 20 centimetara nalazi se u Ulici Živojina Ćuluma u Vidovdanskom naselju i predstavlja problem za građane.

Kako kaže Goran Nakomčić, jedan od građana Vidovdanskog naselja gde se i nalazi pomenuta bušotina, problem je lokacija na samom uglu sa Ulicom Emanuila Jankovića, koji je uzak i predstavlja problem i za vozače i za pešake.

"Naime, vozila koja dolaze iz dubine Ulice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Živojina Ćuluma primorana su da na tom mestu pređu na drugu stranu kolovoza, tako da se ne mogu mimoići sa vozilima koja dolaze iz pravca Temerinske ulice, a problem predstavlja i uključenje vozila koja dolaze iz ulice Emanuila Jankovića. Poseban problem predstavlja i što se pešačka staza završava neposredno pre ove rupe, tako da su pešaci i sa jedne i sa druge strane prinuđeni da se dalje kreću kolovozom, što još više doprinosi problemima u saobraćaju i velikom riziku po učesnike", objašnjava Goran.

Kako kaže, velik problem javlja se oko ovog područja kada su padavine i kada vozila koja prvi put prolaze ovom ulicom ne znaju za postojanje, dužinu i dubinu rupe, što može izazvati ozbiljna oštećenja vozila i prouzrokovati saobraćajne nezgode.

"Ova rupa nije ni obezbeđena, niti obeležena na bilo koji način, tako da su učesnici u saobraćaju potpuno nepripremljeni za nju. S obzirom na to da se u Ulici Živojina Ćuluma, pored kuća, nalazi popriličan broj firmi i preduzeća, kao i da je ova ulica žila kucavica ovog dela Vidovdanskog naselja, nesporno je da se radi o izuzetno frekventnoj saobraćajnici, pa je prava sreća što u prethodna četiri meseca nije došlo do ozbiljnijih saobraćajki uslovljenih postojanjem pomenute rupe", kaže Goran Nakomčić.

Kako za 021 kažu iz Zavoda za izgradnju grada, rupa koja je trenutno nasuta tucanikom uskoro će biti sanirana i vraćena u ispravno stanje.

"Upoznati smo sa havarijom koja se desila na početku Ulice Živojina Ćuluma i o raskopanoj površini. U dogovoru našeg preduzeća i JKP 'Vodovod i kanalizacija', a u skladu sa Odlukom o raskopavanju javnih površina, preduzeće se sve mere da se problem reši", navode iz ZIG-a.

Prema Goranovom mišljenju, za ogromnu rupu odgovoran je izvođač radova.

"U poslednjem tromesečju građena je kanalizacija, a radovi su bili gotovi sredinom decembra. Nažalost, izvođač radova - preduzeće 'Graditelj NS' nije u potpunosti završio radove", smatra Goran.

Odgovornost izvođača radova u ZIG-u nisu komentarisali. (Gorica Nikolin - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.