FOTO: Održan drugi protest zbog smena na RTV-u

Izvor: Radio 021, 30.Maj.2016, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Održan drugi protest zbog smena na RTV-u

Na današnjem protestu podrške smenjenim urednicima, novinarima i prezenterima RTV-a, koji je održan ispred glavnog ulaza te televizije, u Ulici Maksima Gorkog, okupilo se ponovo više od 1.000 građana.

Građana su kasnije prošetali od zgrade RTV-a do sedišta uprave javnog servisa u zgradi Radio Novog Sada u Ignjata Pavlasa.

Pored građana na skupu su govorili predstavnici Lokalnog fronta iz Kraljeva, inicijative "Ne davimo Beograd", glumac Radoje Čupić, profesor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Rade Veljanovski, kolumnista Teofil Pančić i drugi koji su dali podršku zaposlenima jer se ne slažu za poslednjim smenama i potezima uprave. Ponovo su viđeni i opozicioni lideri, među kojima su bili BojanPajtić, Dragan Šutanovac, Saša Radulović, itd.

Osim poziva da se ponište odluke novog Upravnog odbora i uredni[tva, govornici su istakli važnost očuvanja javnog servisa, dok su poslednje smene povezali sa promenama koje su usledile nakon izbora u Vojvodini, oceniv[i ih kao nastavak kampanje koju protiv medija vodi aktuelna vlast. Okupljeni su glasno podržali i govornike iz drugih gradova Srbije, posebno Beograda i Kraljeva koji su podsetili da se i oni u svojim sredinam bore protiv blokade nepravde i kršenja zakona ili projekata kao što je "Beograd na vodi".

Tokom šetnje protestnu kolonu su pozdravljali pojedini Novosađani na ulici ili su im mahali sa zgrada. Na kraju šetnje u Ignjata Pavlasa u kutiju su skupljana pisma upućena Upravnom odboru RTV-a. Mada nije zvanično najavljeno, rečeno je i da će ukoliko se ne ispune zahtevi, narednog ponedeljka uslediti novi protest.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.