FOTO: Eksplozije na aerodromu u Istanbulu, najmanje 28 mrtvih

Izvor: Radio 021, 28.Jun.2016, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Eksplozije na aerodromu u Istanbulu, najmanje 28 mrtvih

Najmanje dve eksplozije odjeknule su na aerodromu Ataturk u Istanbulu u samoubilačkom napadu.

U eksploziji je povređeno najmanje 60 ljudi, a poginulo najmanje 28.

Turski mediji javljaju da se uz eksplozije čula i pucnjava, i da su viđena četiri naoružana muškarca kako beže. Očevici tvrde da su pojaseve aktivirali žena i muškarac.

.

Očevidac je rekao za CNN Turkish da su se sa parkinga čuli pucnji. Zvaničnici sumnjaju da su u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << samoubilački napadi. Taksisti prevoze ranjene ljude u obližnje bolnice.

Telegraf javlja da se eksplozija dogodila na terminalu međunarodnih polazaka.

Kako je naveo ministar pravde Bekir Bozdag, dvojica bombaša samoubica su se raznela. On je rekao da je jedan od napadača prvo otvorio vatru iz kalašnjikova, a zatim se razneo na ulazu u zgradu aerodroma, blizu obezbeđenja. Druga eksplozija dogodila se na trotoaru ispred zgrade.

Zvaničnici kažu da nije bilo eksplozija unutar zgrade aerodroma.

U pitanju su teroristički napadi usmereni na dve različite lokacije na aerodromu, javljaju turski mediji. Prema navodima turskog NTV kanala četiri naoružana muškarca su viđena kako beže nakon eksplozije.

Otkazani su letovi iz Istanbula i putnici se raspoređuju po hotelima. Turska privatna novinaska agencija DHA navodi da među ranjenima ima i policajaca.

Turska je u poslednjih nekoliko meseci bila meta više napada za koje se veruje da su ih  izveli kurdski pobunjenici i džihadisti Islamske države.

SRPSKI ODBOJKAŠI BEZBEDNI U ISTANBULU

Muška seniorska reprezentacija Srbije sletela je na aerodrom "Ataturk" u Istanbulu večeras u 22:05.

Seniori Srbije su potpuno bezbedni i još uvek nisu izašli iz aviona kojim su doleteli iz Beograda. Prema poslednjim informacijama dobijenim od Lasla Lukača, tim menadžera Srbije, reprezentativcima je saopšteno da su otkazani svi letovi iz Istanbula, pa će prenoćiti u Istanbulu, a put Teherana krenuti sutra u sredu.

Seniori Srbije nisu u ponedeljak uveče otputovali za Teheran, jer je zbog nevremena u Beogradu bio otkazan let za Istanbul.

Srbija će u okviru trećeg vikenda prve divizije Svetske lige igrati u prvoj grupi u Teheranu od 1. do 3. jula sa Iranom, Argentinom i Italijom.

Autor: N1, Beta, Tanjug, 021

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

VIDEO, FOTO: Eksplozije na aerodromu u Istanbulu, najmanje 28 mrtvih

Izvor: Radio 021, 29.Jun.2016, 00:02

Tri eksplozije odjeknule su na aerodromu Ataturk u Istanbulu u samoubilačkom napadu...U eksploziji je povređeno najmanje 60 ljudi, a poginulo najmanje 28. Šest osoba je teško povređeno...Turski mediji javljaju da se uz eksplozije čula i pucnjava, i da su viđena četiri naoružana muškarca kako...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.