Doktorka bebi probila pluća?

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2010, 05:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktorka bebi probila pluća?

Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv doktorke Gordane I. (49) iz Petrovaradina zbog osnovane sumnje da je 24. oktobra, prilikom intubacije novorođenčeta iz Kovilja, povredila unutrašnje organe, usled čega su bebi pluća bukvalno eksplodirala.

Nesrećni roditelji Živko Kavraja (22) i njegova supruga V. D. (19) ispričali su da su svoje prvo dete izgubili zbog nestručnosti pedijatra, samo nekoliko sati nakon porođaja, o čemu je odmah obaveštena i policija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Iako svesni da njihovo dete ne može ništa više da vrati, žele da javnost sazna za muke i patnje kroz koje su prošli, piše '''Alo''.

- Beba je rođena 24. oktobra, živa i zdrava. Teška je bila 3.700 grama i plakala je. Dobila je ocenu osam. Pored svega, pozvali su me iz porodilišta oko pola dva ujutru kako bi mi saopštili da sa bebinim plućima nešto, navodno, nije u redu i da zbog toga što beba ne može da diše, prebaciće je u Dečju bolnicu. Nedugo potom su mi saopštili da beba ima tri preloma i da su joj se pluća iz nepoznatih razloga nadula i eksplodirala - priča vidno uznemireni Kavraja, za ''Alo''.

Prema priči nesrećnog oca, u porodilištu nisu želeli da mu kažu pravu istinu, već su mu nešto kroz zube izustili ''kako pluća nisu bila razvijena kako treba i kako je beba, navodno, imala neku anomaliju na plućima“!

- Iz Dečje bolnice bebino telo su poslali na sudsku medicinu, na obdukciju. Pošto je bilo preloma, oni su odmah o svemu obavestili policiju. Veštačenjem je ustanovljeno da je tubusom bebi probijen dušnik i da je prilikom disanja vazduh ostajao u detetu, od čega su se detetu raspala oba plućna krila, slomljena su mu rebra i karlična ključna kost.

Prema tvrdnjama roditelja preminulog novorođenčeta, beba je dva puta obdukovana.

Sumnju da se nešto prikriva potkrepila je činjenica da roditelj još uvek nisu dobili nikakve papire, sem otpusnice za ženu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekarku optužuju za smrt bebe

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2010

Zbog smrti novorođenčeta, policija je podnela krivičnu prijavu protiv 49-godišnje doktorke Gordane I. iz Betanije, potvrdila je Radiju 021 portparolka novosadske policije Mileva Tomić.

Nastavak na Radio 021...

Preduzete sve mere da bi beba bila spašena

Izvor: S media, 30.Nov.2010

Klinički centar Vojvodine saopštio je danas da su na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu preduzeli sve kako bi bila spasena beba, koja je preminula neposredno nakon rodjenja 24. oktobra..."Komisija za unutrašnji nadzor zaključila je da je da su, tokom lečenja deteta, na Klinici za...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.