Direktor Infostana podneo ostavku, DS podseća i na račune Informatike

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2015, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Infostana podneo ostavku, DS podseća i na račune Informatike

Direktor Infostana Veselin Marković ponudio je ostavku danas u 14.30, pred istek radnog dana nakon skandala sa računima.

Marković je ostavku ponudio usmeno gradonačelniku Beograda Siniši Malom i predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću, a u toku dana ostavku će podneti i pismenim putem.

Gradonačelnik Siniša Mali rekao je ranije danas da očekuje od direktora Infostana da podnese ostavku do kraja dana, a da će ga, ukoliko on sam to ne učini, smeniti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Gradnačelnik Siniša Mali se na ovakav korak odlučio nakon skandala sa računima Infostana, na kojima je 390.000 Beogađana dobilo račun sa iznenadnom stvakom osiguranja.

"Učinio je nešto bez znanja Skupštine grada, Upravnog odbora preduzeća, a na štetu građana Beograda. Ovo je prvi put da u svom mandatu tražim nečiju ostavku i voleo bih da bude poslednji jer ovako nešto ne sme da se dešava", rekao je Mali.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić i zaštitnik građana grada Beograda Katarina Žeželj potez "Infostana" ocenili su kao skandalozan i nedopustiv. "Postupak JKP "Infostan" koji je u mesečne račune uneo iznos za osiguranje i domaćinstva je skandal i ovo preduzeće to mora da otkloni", izričito je rekao Šabić.

DS: Isti pokušaj prevare pokšavala je "napredna" vlast i u Novom Sadu

Novosadski odbor Demokratkse stranke podsetio je da su pre nešto više od dve godine i Novosađanima stigli slični računi Informatike, na kojima je takođe bila dodata stavka osiguranja domaćinstva.

"Isti pokušaj prevare pokušavala je 'napredna' vlast i u Novom Sadu. Posle ovoga, skandali u JKP Informatici su se ređali jedan za drugim ­­- milioni i milioni dinara poreskih obveznika potrošeni su u kafanama, za gorivo i telefonske račune rukovodstva ovog javnog preduzeća, a na desetine milione dinara su dati izvršiteljima, koji su bliski vladajućoj strukturi u Novom Sadu. Takođe, Informatika je Novosađanima nezakonito naplaćivala i opomene za neplaćene račune. Zbog svega toga, Državna revizorska institucija je utvrdila nepravilnosti u radu ovog preduzeća na više od 120 strana", navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka podseća i da je zbog svega navedenog više puta u Skupštini grada pokretala inicijativu za smenu direktora JKP Informatike.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.