Devetogodišnjak se prijavio da bude oficir za zaštitu Zemlje

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devetogodišnjak se prijavio da bude oficir za zaštitu Zemlje

Američka svemirska agencija NASA nedavno je objavila da traži "oficira za planetarnu zaštitu". Verovatno su očekivali veliki broj prijava, ali ono što nisu očekivali bilo je pismo devetogodišnjaka Džeka Dejvisa čija je želja bila da se prijavi za posao.

Pozicija je uvedena davne 1967. godine, a između ostalog uključuje i smanjivanje mogućnosti da tokom istraživanja zagadimo Mesec i ostala nebeska tela. Oficiri za planetarnu zaštitu su takođe zaduženi za sprečavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << širenja bilo kakvog vanzemaljskog mikroba koji bi dospeo na Zemlju, odnosno kontaminacije naše planete. Iz tog razloga radi se redovna analiza na prisustvo mikroorganizama robota koji učestvuju u istraživačkim misijama.

"Čuvar galaksije", kako je ovaj devetogodišnji dečak opisao sebe, pismo je uputio u četvrtak.

"Moje ime je Džek Dejvis i voleo bih da se prijavim za posao oficira za planetarnu zaštitu. Možda imam devet godina, ali mislim da sam sposoban za posao. Jedan od razloga je što moja sestra kaže da sam vanzemaljac. Takođe, video sam skoro sve filmove o svemiru i vanzemaljcima koje sam mogao da vidim. Odgledao sam 'Marvel Agents of Shield' i nadam se da ću odgledati film 'Men in Black'. Odličan sam u video-igricama. Mlad sam, što znači da mogu da naučim da razmišljam kao vanzemaljac", stoji u pismu devetogodišnjaka.

When 4th grader and self-proclaimed “Guardian of the Galaxy”, Jack, wrote to us about applying for a job, we replied https://t.co/932pj3Q50B pic.twitter.com/RhcGdnzGAw

— NASA (@NASA) August 4, 2017

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Devetogodišnjak želi posao u NASA

Izvor: Beta, 07.Avg.2017, 16:30

Devetogodišnji Džek Dejvis iz Nju Džersija, koji sebe naziva "čuvarem galaksije", nada se da će svom CV-ju dodati i stvarnu titulu oficira za planetarnu zaštitu u NASA.U prijavi za posao koju NASA objavila na sajtu, Džek priznaje da je veoma mlad ali da će mu tako biti lakše da nauči da razmišlja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.