Crnogorac u Stokholmu: Ne sijeku šume, ne ratuju, kakvi su to Vikinzi

Izvor: Luftika.rs, 04.Jun.2017, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorac u Stokholmu: Ne sijeku šume, ne ratuju, kakvi su to Vikinzi

Podgoričanin Saša Radović zasmejao je region svojom video reportažom o Švedskoj. Ovaj novinar i reditelj je na veoma duhovit način, dok je šetao ulicama Stokholma, pravio paralelu između švedskih i balkanskih ekonomskih principa. “Kritikujući” švedski odnos prema životoj sredini, ratovima, znanju i vaspitanju, on je propisno ismejao ovdašnji princip “uzmi pare, baci smeće”.
– Ne znam kako bih vam opisao Stokholm. Ja sam iznenađen. Recimo, previše ima parkova, neprimjereno >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << mnogo parkova. Kad dođem u neki grad ja imam naviku da ga onjušim, da osjetim, brate, smog velegrada. Da ono malo zasmrdi, potentni veliki grad. Ovo, brate, ne. Staneš, omirišeš i kao na Žabljaku. Oni nikad nisu čuli šta je smog. Pa, Podgorica sa dvjesta ‘iljada ima smog, a vi sa dva miliona nemate, sram vas bilo. Nenormalno. Oni ne znaju šta su PM čestice. I treba im, neka žive u neznanju – govori on.
Saša Radović u Stokholmu – Doduše, žive najduže u Evropi, ali sve ima svoje. Šta će ti takav život. Stalno nešto štede. Evo, naprimer, kada pogledate iz aviona, pola Švedske su šume. I oni to ne sijeku!? Oni uvoze drva. I, naravno, ima pametnih zemalja koje posijeku debla pa im izvezu i uzmu lijepe pare. Zaboli me glava, moram da popijem kafu.
Nešto kasnije, na jednom od stokholmskih trgova, ponovo šetajući, Saša Radović govori u kameru.
– Evo, naprimer, Šveđani su izmislili dinamit, znate Nobel i to. A šta će im dinamit kada dvjesta godina nisu bili u ratu. Kakvi su to Vikinzi?!
Uostalom, pogledajte video koji na smešan način prikazuje ovdašnju stvarnost.



Posted by Saša Radović on Sonntag, 4. Juni 2017


Pogledajte Crnogorca koji devojci kaže: Nećeš ti niđe!

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Podgoričanin u poseti Švedskoj: "Ne znam šta da vam kažem..."

Izvor: B92, 05.Jun.2017, 14:57

Novinar i reditelj iz Podgorice Saša Radović napravio je odličan prilog koji je za kratko vreme postao neverovatan hit na društvenim mrežama, ali je i podelio veliki broj korisnika...“Ne znam kako bih vam opisao Stokholm. Ne znam šta da vam kažem..“, počinje svoj prilog – „Vazduh kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.