AER: Kako tehnologija utiče na demokratiju?

Izvor: Radio 021, 24.Jun.2016, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AER: Kako tehnologija utiče na demokratiju?

Predstavnici više od stotinu regija i organizacija, članica Skupštine evropskih regija AER, učestvovali su u norveškom gradu Bodo na godišnjoj Generalnoj skupštini AER, a jedna od glavnih tema bili su "načini na koje savremena tehnologija utiče na demokratske procese u društvu".

Cilj ovih razgovora bio je da se kroz dijalog osvetle teme novog i drugačijeg učešća građana u demokratskim procesima, kroz prizmu novih tehnologija i društvenih mreža.

Generalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << skupštini AER izveštaj je podnela i potpredsednica AER Ana Tomanova Makanova iz Skupštine Vojvodine, čije se zaduženje u okviru ove organizacije odnosi na oblast jednakih mogućnosti i integracije.

Tomanova Makanova istakla je u izveštaju, koji je jednoglasno usvojen, da je za Vojvodinu od velikog značaja to što je sa švedskim regionom Vermland i norveškim Hedmarkom, formirala grupu koja je zajedničkim radom doprinela da se ova tema na pravi način nametne i promoviše.

Ona je pozvala predstavnike evropskih regija da se pridruže u afirmaciji jednakih mogućnosti, te najavila da će se u organizaciji AER u oktobru, u Beču održati velika Međunarodna konferencija posvećena ovoj temi.

Vojvodina od momenta pristupanja aktivno učestvuje u svim aktivnostima AER-a, a od 2004. godina članica je i Biroa AER-a, izvršnog tela ove organizacije.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.