Peta Noć muzeja u Loznici

Izvor: Beta, 20.Apr.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peta Noć muzeja u Loznici

LOZNICA, 20. aprila 2014. (Beta) - Loznica će ove godine peti put učestvovati u manifestaciji "Noć muzeja", koja će 17. maja biti održana u 60 gradova Srbije.

Centar za kulturu "Vuk Karadžić", kao organizator programa u Loznici, najavio je da će te večeri na pet lokacija pripremiti različite kulturne sadržaje.

Posetiocima će biti predstavljena spomen kuća Vuka St. Karadžića u Tršiću, Muzej >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Jadra, ali i stalna postavka slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović.

U Loznici će u "Noći muzeja" biti obeleženo 200 godina Vukovog objavljivanja Pismenarice i Pjesnarice a pravi kuriozitet biće izložba "Obasjanost nevidljivog" koja će pričati priču sveća u običajima i verovanjima.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.