Zoran Radovanović: Netačni podaci o broju pregleda mamogramom

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Okt.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Radovanović: Netačni podaci o broju pregleda mamogramom

Ekskluzivno za portal ''Južna Srbija Info'' Zoran Radovanović dir. KC Niš, govori da su navodi u medijima, netačni o broju i radu mamograma u Srbiji iz donacija .

U nekim štampanim mmedijima piše, da od 53 mamografa u celoj Srbiji radi samo tri. Radovanović kaže da ova ''brojka'' govori da nemamo dovoljno kadrova, ali da je podatak, da je pregledno samo 30000 žena u okviru skring preventivnog pregleda,  netačan, uzimajući u obzir navedenu brojku od  19 mamograma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
Niški klinički centar ima svoj pokretni aparat-mamogram sa kojim  je izvršeno po rasporedu ministarsta  34000 pregleda! Govorim o aparatu za koji je zadužen KC Niš! I sad,  ako pogledamo navode iz nekih medija i njihove podatke, onda  jednostavno vidimo da taj podatak nije tačan,......kaže Radovanović !

Ovakvi navodi mogu da naruše korektne odnose ''Beograda'' i KC Niš. . . ističe Radovanović.

Na naše pitanje kakvi su zaista odnosi sa resornimm ministarstvom, direktor Radovanović odgovra: Odnosi sa ministraom Lončarom su više nego dobri , ali da te odnose narušava admonistracija i to ne samo administracija u resornom ministrastvu, već kompletana ''usporena administracija'' . Često ostaju ''gluvi'' na naše potrebe i zaboravljaju da prema KC Niš gravitira preko 2 miliona ljudi-pacijenta . KC Niš se trudi da što manje ''opterćuje'' u finansijskom smislu Repbliku i snalazimo se sami koliko je moguće , te brojke govore d je to veoma visok procenat ,... ( Radovanović)

Kako se, usklađuju propisi sa EU tako i raste naš sttrah da ne izgubimo status kliničkog centra, a to sve zavisi od ''Beograda'' i na kraju političke volje! Kaže ekskluzivno, za naš portal Zoran Radvanović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.