Izvor: PRObjave.com, 10.Okt.2009, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika nagrada Niša

Učestvovaće kadeti i mlađi kadeti na stazi od 36 kilometra kao i juniori i elita na kružnoj stazi od 90 kilomtera. Start prve trke je u 11 časova kod kasarne "Mija Stanimirović" gde će biti i cilj.
- Očekujem lep odziv i dobre trke – kaže šef stručnog štaba niškog Železničara MBN Miroljub Krstić. - Trke se boduju za "Biciklističku ligu Srbije" koja ulazi u završnicu jer su ostale još dve trke i svaki poen je važan za konačan uspeh u ovom najelitnijem srpskom nadmetanju.
U plasmanu za elitu vodi Ivan Stević iz Partizana, koji je zabeležio dve pobede, dva druga i jedno treće mesto u sedam trka Lige Srbije. Prate ga Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN, Dejan Vidaković iz apatinskog Asa i Aleksandar Dukić iz Železničara MB koji je i prvi u bodovanju vozača do 23 godine.
U konkurenciji dama vodi Jovana Krtinić iz apatinskog Asa koja je pobedila u svih pet trka i skoro obezbedila titulu. Na drugom i trećem mestu su Dragana Kovačević iz Avale i Zorica Milićević Antić iz valjevskog "Bobe".
O juniorskoj tituli odlučivaće vozači Partizana koje drže prva tri mesta: Nikola Stefanović, Nikola Kozomara i Dejan Marić, a iz prikrajka vreba Čačanin Jovan Zekavic na četvrtoj poziciji. Stefanović je u devet trka imao četiri pobede.
Kadetsku listu najboljih predvodi Lazar Jovanović iz Borca, koji ima tri pobede u deset trka. Đorđe Stevanović (Železničar MBN ) je drugi, Uroš Jovanović i Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije su drugi i treći.
Luka Samardžić, mlađi kadet Borca sa tri pobede u devet trka vodi, uz točak su mu Stefan Filipović i Darko Devegdžić iz kraljevčakog Metalca, šansu traži i Nišlija Miloš Kostov na četvrtom mestu.
Biciklistički savez Srbije
Terazije 35
11000 Beograd
Tel: +381 (0)11 32 34 616
Email: office@bss.rs
Web: www.bss.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.